Alla inlägg den 3 februari 2012

Av Mikael Johansson - 3 februari 2012 23:00

Lite skoj måste man ju ha så här när det närmar sig slutet på Fredagen, jag kanske inte kommer köra någon Fredags fräckis som Gert men att köra Fredagsryktet kanske man skulle göra till en tradition   men först ett stort grattis till KHK som blev årets förening i Blekinge, skoj som bara den och många skall ta åt sig allt från publik, volontärer, spelare, ledare, föräldrar, anställda, och sponsorer för det är ju ni som gör föreningen.


Roligt även för KRIF som på Blekinge idrottsgala visade framfötterna genom att ta hem tre priser: Årets lag (A-laget), årets tränare (Patrik Kluft) och årets idrottsögonblick (avancemanget till div1) Bra jobbat.


Ryktet denna Fredag säger att KHK har fått sitt första nej på stolen som Klubbchef/Sportchef, verkligen synd om det stämmer för den comebacken till Blekingehockeyn hade varit lysande och haft en bra förutsättningar att lyckas men det finns säkert en hel del namn på listan som känner för denna utmaning som under Elitserien på sikt är en av de roligaste och som även ger schyssta verktyg att jobba med, skall bli skoj att följa.


Lite i backspegeln - Derbyna mellan KRIF och OIK har verkligen utvecklats till något extra, det började i första träningsmatchen och har sedan bara fortsatt med höjd temperatur, senast i Kallinge så var det visst riktigt hett både på läktaren och senare på parkeringen mellan lite höjdare inblandade, de e gott med fredagsmatcher som på  någotvis alltid ger lite mer spets på tillvaron.


Såg ni Skavlan ikväll och systrarna som sjöng och kallar sig First Aid Kit, de är riktigt bra men ändå på ett kusligt sätt kan inte riktigt sätta fingret på det men de har något riktigt speciellt, kanske för att den ena systern ser ut som den där onda dockan med hellugg men som sagt bra är de. http://www.youtube.com/watch?v=Bhv16So7gwY



Nu hoppas vi på lite roligheter under morgondagen.


Ha det/Micke

Av Mikael Johansson - 3 februari 2012 17:00

Imorgon är det dags att kika på Leksand IF mot TAIF, jag vet inte riktigt vad det är som gör att man inte kan ta till sig Tingsryd men det handlar säkert om gamla händelser som gjort en totalt skogstokig. När det gäller hockeyupplevelser så var det faktiskt i Dackehallen som jag gjorde min A-lagsdebut som 17 åring och fick sätta en i första matchen, var i slagsmål med Pathe och Bengt Öberg som då var tränare blev av med körkortet i Backarydsbacken på väg till matchen, känns som om det hände på 1800-talet  .


Nog om det, självklart så skall vi starta upp matchen med en räkmacka eller två på Börjes innan matchen, lite jobbigt när WIP:en ligger så långt ifrån arenan. Själv kommer jag hålla på Leksand med den enkla logiken att man hejar på KHK, AIK och de som möter TAIF o DIF, det behöver inte vara svårare än så. Danne är väl hyfsat neutral men Julle är ju en TOK Leksing, sedan han var tre år så har han haft Leksands kudde, Leksands påslakan, halsduk och gjort flera besök i Leksands Shopen på plats och när Källström kom till KHK och första träningen hade ett par Leksandshandskar så var han snabbt framme o de ligger numera på en hedersplats i bokhyllan. En kuriosa är att MORA hörde av sig till Julle i veckan o checkade av intresse men jag tror nog det vore omöjligt, svaret är nog tack för frågan men nej tack.


Jag tror på Leksandsvinst med 5-2 men det kommer bli tufft för var man än tycker om TAIF så gör de det jäkligt bra hockeymässigt. Sätt gärna dit ett resultat i kommentatorsfältet.


Man letar ju gärna efter dåliga saker så jag tänkte vända på det och ta fram några positiva saker om Tingsryd o TAIF och om man anstränger sig så finns det ju fakiskt några guldkorn


Utan någon individuell ranking så fick jag fram detta:


- Oliver Ekman Larsson, visst han är född i Karlskrona och pappa Patrik kommer från Karlskrona men oj vilken hockeyspelare som TAIF fått fram här, jag är övertygad om att detta är Sveriges nya Nicklas Lidström och att vi om 20 år säger undra vem som skall bli den näste Oliver Ekman Larsson. Kika här, magiskt: http://www.youtube.com/watch?v=Jx2jLrdSmyE


- Räkmackorna på Börjes, inte för att dom är godast, inte för att dom är snyggast utan bara för att dom serveras på Sveriges roligaste fik, här ser du fler orginal på tio minuter än vad som ingick i bandet "Bröderna Djup".


- Balders Hage, detta måste vara ett av det bästa som SVT någonsin har gjort, det finns stjärnor som Nicklas Olausson (Hockeyspelare i Luleå) och Oskar Fransson f.d hockeymålvakt i KHK som medverkar i denna produktion, riktigt stort. Se här: http://www.youtube.com/watch?v=TKufvKXzJLc


- Unga hockeyspelare som vi kommer märka av inom 3-4 år, namnen är Kevin Ekman Larsson, Lawrence Pilut o Viktor  Cruz Rydberg, se Viktors trollstraff här: http://www.youtube.com/watch?v=l1r0zHTQT1E


Ha det gott så skall vi se om det kommer något om matchen i efterhand.


/Micke 

Av Mikael Johansson - 3 februari 2012 15:11

Ja vad säger man Grönhögen Golfklubb ligger helt fantastiskt på södra Öland nästan nere vid Långe Jan, fyren alltså :). De tankar som Avalanche Capital har med området är att utveckla området när det gäller fast boende samt Hotell. Tanken är att bygga ca 25 st hus på Golfbanan samt att utveckla olika boendeformer runt hamnområdet. 


Innan var det inte många gånger som man svängde höger efter Ölandsbro men det här stället skall du inte missa. Kika in på bloggen lite då och då eller ställ någon fråga så får du veta mer.


 


Ha det/Micke

Av Mikael Johansson - 3 februari 2012 14:55

Här kommer lite bilder hur det kan tänkas se ut i Vinterarena på Frostavallen (HÖÖR)


Det kommer erbjudas längdskidåkning året runt tillsammans med ett bra boende för tex en weekend då man kan välja att bo på Hotell, Stuga eller camping. Att det ligger granne med Skånes Djurpark gör ju att vistelsen är till för hela familjen och det finns mycket att göra.


Spännande projekt och jag kommer hålla er informerade med det senaste.


 


 


Ha det/Micke

Av Mikael Johansson - 3 februari 2012 14:09

Det är som alla säger, veckorna bara flyger iväg och det är mycket som skall göras. Idag har det varit att snacka med en massa leverantörer som skall va med i bygget av Vinterarenan i Höör samt nätverkslunch med KHK.

Nätverksluncherna är riktigt bra och jag är övertygad om att detta kommer vara Karlskrona HK:s viktigaste "produkt" de kommande åren, självklart kommer den utvecklas och förändras men det är mötet mellan företagarna som är det viktiga.


Här kommer några ord om Vinterarenan - Vinterarenan kommer att byggas i Höör och kommer erbjuda ett inomhusspår som är ca 2,5 km långt med 8 spår i bredd. Den kommer vara unik i sitt slag men självklart tittar vi om vi kan sätta konceptet på fler ställen i Sverige. Riktigt spännande och det är ett sådant där lite "galet" upplägg som gör att det finns bra förutsättningar för att lyckas.


 


I helgen skall man med Danne o Julle till Tingsryd för att se Leksand spöa TAIF och sedan är det KHK - Mariestad på söndag. Oliver drar till fjälls och Fille har gått in i radioskugga sedan han i måndags blev Soldat (GMU), Fille ringde o sa att det var bra och då är det väl så :). Resten av helgen får gå åt till att packa o fixa för på måndag är det Jönköping, Tisdag skall vi gå igenom köpet av Grönhögen Golfklubb på Öland för att sedan på tisdagkvällen sätta sig på Stena Line för att ta båten till Polen och förflytta sig till Prag under onsdagen och sedan Torsdagen-Lördag kika på Julle när de spelar med Tre Kronor (Team 17) mot Finland, Tjeckien o Ryssland. Det blir säkert bra matcher och skall bli kul o bekanta sig lite med Prag.


Full fart med jobb och mycket hockey - De e najs


Ha det/Micke

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Omröstning

Vilket lag tror du åker ur Hockey Allsvenskan säsongen 2012/2013
 Tingsryd AIF
 TAIF
 Tengsry

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
<<<
Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards