Alla inlägg den 21 februari 2012

Av Mikael Johansson - 21 februari 2012 13:34

Själv har jag inte riktigt koll på Erik Karlsson mycket beroende på att man inte sett Frölunda när han lirade där och sedan är det ju som det är med killarna som sticker iväg till NHL tidigt i sina karriärer för vi känner knappt igen dom utan man få se dem i Sportnytt någon gång då och då och spelar dom sedan slutspelshockey så missar vi dem i VM men oj vad imponerad man blir av den killen, inatt gjorde han 4 poäng (2 mål, 2 assist) och leder poängligan bland backar med 17 poäng och har sedan +14 i pluss/minus, verkligen imponerande. 


För två helger sedan så gjorde Sveriges olika hockeylandslag det bästa resultatet genom att i princip sopa rent hus i de olika turneringara som man deltog i och det känns verkligen att det kommer fram många duktiga spelare, man kan lätt säga att det går bra just nu och det innebär ju att många föreningar och tränare gör ett gott jobb.


Om man tittar på hur Blekinge bidra med detta så kan man inte annat säga att man får fram spelare men tyvärr så ligger inte juniorhockeyn på den nivån så att spelarna kan utvecklas på hemmaplan om man inte får chansen i ett a-lag i tidig ålder men det kräver en modig tränare med tålamod.


Visst hade det varit riktigt roligt om Blekinge Hockeyn kunde utveckla sina spelare så vi fått se Pahtrik Westerholm (KHK-MIF), Ponthus Westerholm (KHK-MIF), Bobbo Pettersson (KHK-Linköping), Sebastion Ottosson (KRIF-Linköping), Simon Karlsson (KHK-MIF) som alla gjort landskamper spela i sina moderklubbar innan det är dags för nästa steg och därefter så finns spelare som precis är på gränsen till landslaget och som säkert kommer få chansen framåt och det är Joel Kellman (KHK-MIF), Anton Kellman (KHK-Linköping), Belmin Mesanovic (OIK-MIF) och detta är bara kullarna med spelare födda 1992-1995.


Detta är en jätteutmaning för Blekinge Hockeyn och här måste det vara någon som driver detta på bred front. Många gånger har man undrat vad Blekinge Ishockeyförbund är till för men en mer klockren uppgift kan inte finnas, se till att på olika sätt bli den som driver juniorhockeyn framåt och stöd klubbarna i sitt arbete. Blekinge skulle ha sin egen"junior Hockeykonsulent" och se till att ge förutsättningar på hemmaplan.


Jag skall inte säga att det inte går framåt men man ligger generellt långt efter eliten i juniorhockeyn i Sverige och det kan väl inte va godkänt för Sveriges hetaste hockey Län.


Ha det


Mikael Johansson

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Omröstning

Vilket lag tror du åker ur Hockey Allsvenskan säsongen 2012/2013
 Tingsryd AIF
 TAIF
 Tengsry

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
<<<
Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards