Alla inlägg under februari 2012

Av Mikael Johansson - 9 februari 2012 18:13

Det var första gången som som Tre Kronor Team 95 slog Ryssarna och man gjorde det ganska så övertygande även om det bara blev 4-3. Matchens stora behållning var att se Lill-Burra göra lite som han ville därute på isen, jag har sett han i ca 15 landskamper men detta var hans klart bästa match och man såg att den Allsvenska debuten gett ett gott självförtroende.


Julle lirade tillsammans med TAIF fostrade Lawrence Pilut och de gjorde det bra tillsammans och även TAIF fostrade Kevin EkmanLarsson nu i Leksand gjorde bra ifrån sig. Jag tjattade precis lite med pappa Patrik och han satt i Phoenix och tog sig en kall och skulle snart se den store sonen Oliver lira mot Calgary, visst är det sjukt vilka duktiga hockeygrabbar dom har Ekman o Larsson.


I morgon så är det ny batalj mot Tjeckien så det är bara att ta nya tag men som sagt det var en bra start på turneringen.


Vi hörs


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 8 februari 2012 21:24

Nu var man på plats i Tjeckien och har fått ner en god Tjeckisk Öl och värsta köttbiten med allt till för 100 SEK, här kan man ju leva :)


Resan har gått från Gdynia ner genom Polen och man kan väl säga att det är bra att dom bygger nya vägar för ibland har det varit riktigt spännande. Att sedan europavägar går genom varje liten stads o by - kärna gör ju resan ännu mer spännande och Polen är verkligen ytterligheternas land från Lyx till stor fattigdom. Men som sagt idag känns det som man har kört igenom Jämjö City 37 ggr.


Ett affärstips är att du som säljer gardiner har en mission i Polen, alla och då menar jag alla har enbart vita spetsgardiner och detta måste någon ändra på helt sjukt.


I morgon är det dags att se första matchen som Tre Kronor (Team 17) spelar mot Ryssland och det skall bli riktigt spännand att följa matchen. Jag återkommer med en liten rapport.


Ha det


/Micke Johansson

Av Mikael Johansson - 7 februari 2012 19:10

Ikväll är det utresa med Stena Line för att ta sig genom Polen för att nå slutdestinationen Hradec Kralove i Tjeckien och där se Tre Kronor (Team 17) ta sig an Tjeckien, Ryssland och Finland och det kommer bli tuffa matcher. Sverige o Ryssarna är väl på förhand lite favoriter men man vet aldrig det kommer bli stenhårt. Många har sagt att ta sig genom Polen körandes med bil är det sämsta som man kan göra men man får väl se det som en utmaning och se hur fort det kan gå :).


Dagen har bevistas i Grönhögen där vi tänker köpa Golfbanan och utveckla den med riktigt bra boende 100 meter från havskanten, det kommer bli fantastiskt. När jag körde på Ölandsbron så sa dom att Mörbylånga Energi har problem för det brann i flisugnen och brandkåren var på plats?????? Är det inte problem om det inte brinner?


Nej nu vankas det snart avgång och det blir väl Buffe samt en avslutning med kasedans tillsammans med Lastbilschafförerna. Kallas båten Blue Oyster på tisdagar eller?


Denna veckan blir det tre hockeymatcher Live så det är riktigt nice. Ha det gott så hörs vi.


/Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 7 februari 2012 08:01

Ni har väl alla sett Zlatans örfil, förresten örfil trodde inte den fanns längre, och en del såg säkert Bäcklins kross av en OIK spelare, bägge får väl 3-4 matcher kan jag tänka. Jag tror att det ökade våldet i samhället..... skojar bara, förra året så boxade Zlatan någon i magen han är tuff den där Zlatan så snart lägger han säkert ner någon i mittcirklen o ger han ett sjömansbröst. Några som däremot är disciplinerade i sin sport tycker jag handbollspelare är, det kommer en 100 kg grabb på 2 meter o hoppar rakt in i en annan och så hjälper man varandra upp från golvet och kör vidare. Jag skulle inte vilja möta Tobbe Karlsson från Hästö IF i en närkamp och skulle en sådan kille även va odisciplinerad ja då hade man nog kunnat kalla handbollen ett gladiatorspel istället, bra jobbat alla tuffingar i handbollen.

 

Jag förstår sedan Lyckebys o KAIF tänk när det gäller att namnet för den nya klubben skall ha Karlskrona med för jag tänkte tanken att vilket slöseri med reklam när man under Handbolls VM säger "där gör Sveriges lagkapten Tobbe Karlsson från Hästö ett bra ingripande" Hästö ??????? Vilka mer än vi som är från STAUN vet vad det ligger, jaja så är det. 

 

Jag läste igår ett inlägg från en av ägarna till Statt och nu har jag ingen kunskap om vad som ligger bakom deras nuvarande situation men jag kan dock konstatera att det är stor skillnad på hur man tänker när det gäller Öl servering på arenor i Karlskrona Kommun och i Växjö Kommun. Vida Arena har ett erbjudande när man är där som gäst som är enormt och som gör varje besök till en upplevelse och jag kan bara inte förstå varför tänket är så olika i olika kommuner men det är väl så att stämningen mellan politiker är väl också ganska så skild mellan olika kommuner och här skall jag ge ett exempel : Den äldste sonen och jag följde ett kommunfullmäktige via www.karlskronakanalen.se för att se lite hur det går till, Danne som pluggar till lärare i Kalmar och som är en klok man tittade på mig efter 5 minuter och sa att hade jag uppträtt så som de gör i ett klassrum så hade jag inte haft något jobb dagen efter och detta sker alltså i vår högsta instans i kommunen ja då kanske vissa beslut ibland kan bli lite konstiga.

 

Lite slagsmål, öl o politik, låter som en lördag på staun  


   

Ha det, för nu väntar Grönhögen och en bra dag på jobbet

 

Mikael Johansson 

Av Mikael Johansson - 6 februari 2012 15:25

Japp då har det varit presskonferens gällande ihopslagningen av Lyckeby o Kaif och Blekingesporten, TV o Radio var där och bara det visar väl att detta röner stort intresse, man pratar om Superettan 2016 och att utveckla ungdomsverksamheten ännu mer och föreslagen Ordförande är Bosse Lindström och det tror jag är klokt för vem va det som sa att Lyckeby GoIF skulle bli den ledande föreningen i Blekinge och där och då kändes det som att det är bra att spänna bågen men visst tvekade man lite på "Supermålet" men med den här nya föreningen känns det som ett realistiskt mål och faktiskt det enda mål man kan ha, det är dags att börja utmana Väst nu  . Nedan har du lite länkar kring detta men på respektive föreningars hemsidor står det inget alls ?????????????? Men som sagt det finns att jobba på och det gäller att ta vara på Karlskronabornas intresse genom att informera och ge oss ett lag att gilla. 


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=4949871


http://www.bltsydostran.se/sporten/superettan-ar-malet(3140018).gm


Just det Namnfrågan, varför inte låta Karlskronas marknadsbyråer få tävla om att lägga upp en marknadsstrategi innehållande allt från Profil, kanaler o kommunikation, det vore väl ettperfekt sätt för en byrå att marknadsföra sig på.


Sedan skulle man ju ge namnförslag och här kommer ett - Karlskrona Fotbolls Klubb, KFK klapp, klapp, klapp funkar ju, haha man kan ju bara sno ramsor rakt av.


Hade en intressant diskussion i helgen angående vad är en idrottstalang och vi kom till slut fram till att självklart så har man en spetskunskap i det man gör men sedan är det helt avgörande om man är beredd att betala priset i form av otroligt mycket träning och att man har huvudet med sig, skriv gärna en kommentar vad du tycker är en talang.


Nej nu är det möte i Jönköping med nya affärer i sikte och sedan bär det av till Kalmar.


Ha det gott


Mikael Johansson


P.s Just det, självklart så måste det till en fotbollsarena på Rosenholm, hör av er, jag vet ett bolag som kan fixa detta :) D.s

Av Mikael Johansson - 6 februari 2012 08:28

Idag så skapas det faktiskt lite idrottshistoria på lokalplanet när Lyckeby GOIF och KAIF skall presentera sin planer på att slå ihop föreningarna, det skall bli roligt att följa detta och jag läste någonstans att det är många murar som skall rivas samtidigt som det skall byggas många nya broar, ett tips är väl att låta Jimmy Jensen styra upp första klubbfesten, den kan bli hur bra som helst  .


New York Giants vinner Superbowl och det är väl bra, allt med NY är bra och nu är det bara Rangers som skall ta hem Winterclassic.


Tre hockeylag från länet är nu klara för play off och det är riktigt bra jobbat av OIK; KRIF o KHK. Mörrum har fortfarande chansen på den sista platsen och gå bakvägen och skulle alla fyra lagen gå in i "slutspelet" vore det en fantastisk händelse, undra hur Blekinge Ishockeyförbund kommer ta vara på denna möjlighet och göra något extra av det som händer i Hockey Blekinge.


Dagens hockeymatch måste man säga att Leksand mot Malmö är och man undrar hur många Karlskronaspelare som är med idag, det borde va tre.


Ha det gott


Micke Johansson



Av Mikael Johansson - 5 februari 2012 20:03

Då var det dags att summera helgen lite och vi börjar väl med KHK:s match mot Mariestad.


Hockey är en kampsport där det gäller att komma upp i nivå och va het hela tiden för att man skall vinna och idag var det lite si och så med detta och då blir det gärna lite hafsigt. Kempe fick kämpa ganska så mycket med laget med tidig Time Out och säkert några väl valda i periodpauserna, visst det blev en vinst efter straffar men detta var inte bra. De över 2 800 i publiken va inte nöjda och det kommande speluppehållet kom nog ganska så lämpligt och för att sedan avsluta Allettan med två derbyn som förutom mycket prestige även kommer avgöra vilken placering man kommer ha och var man går in i play off spelet. Detta kommer bi skoj att följa. Just det jag vill ju självklart ge lite plus och skall jag dela ut till tre spelare så säger jag +++ till Niclas Johansson, ++ till Elofsson för att han alltid ger 100%, vilken kille och + till Timo för att han alltid i princip levererar.


I morgon bär det av till Jönköping för att sedan mellanlanda hos Danne i Kalmar och spendera tisdagen på Öland och Grönhögen så efter Så skall det låta blir det lite förberdelser inför detta, halvskoj.


Tisdagkvällen skall man sedan spenderar på Stena Line "tror jag" ????? Idag säger frun efter en kväll igår med "tjejkompisar" att köra genom Polen är det sämsta man kan göra och det är livsfarligt, ok kunde man inte kommit på detta liiite tidigare kanske?  Resan genom Polen skall sedan sluta i Tjeckien för att se när Julle skall lira tre matcher med Tre Kronor Team 17, det är Tjeckien, Ryssland o Finland som står för motståndet och det kommer nog bli tuffa o roliga matcher. Vi får se om det blir flyg eller bilresa genom Polen det enda jag vet är att det är inte jag som sätter mig o bokar om o trixar.


Tre bra från helgen


# Börjes i Tingsryd där man alltid hittar Bröderna Djup 


# Kusinen Kerstins 60 årskalas, kändes lite idag faktiskt


# Vinst för KHK o AIK, fint de


och som någon sa, det här kommer få konsekvenser   


Ha det gott så kör vi på en ny vecka


Micke Johansson

Av Mikael Johansson - 5 februari 2012 11:32

Igår var man ju i Dackehallen, förlåt Nelson Arena och såg ett starkt kämpande TAIF ta sig an Leksands IF, matchen var inte speciellt välspelad men oj vad skoj att se Jacob De La Rose född 1995 i Leksand ta för sig därute på isen. I första perioden så stod man i Leksandsklacken och fick höra ramsor om masar med Blekingedialekt lite skoj faktiskt och det taktfulla trummandet höll igång hela klacken. Mattias Timander måste va den spelare som har mest respekt i hela serien och just därför var det lite befriande när Jacobsson crosscheckade honom troligtvis bara för att få röra Timander på sitt egna lilla vis  . Matchen slutade med vinst för Leksand efter straffar och det var väl rättvist.


Innan matchen var vi ett gäng som samlades på Börjes för att ta en räkmacka, jag sa till Danne o Julle att beställ nu så tar jag notan och när 3 läsk, tre kaffe och fem räkmackor går på 136 kronor så kan man väl va lite generös, haha det roligaste va att kaffet kostade 1 krona och 50 öre, vad säger ni om det Waynes Coffee.


Senare idag blir det att kika på KHK och snacket är redan igång om vilket som är bäst om laget går in i Play Off 1, 2, eller 3 och jag tycker svaret är ganska givet, det är aldrig bra att förlora och har man som mål att gå till Allsvenskan så skall man ju ändå slå alla lag så svaret är självklart, vinn matcherna så kommer det bli bra oavsett om man går in i ettan, tvåan eller trean.


Lite funderingar


Sammanslagningen mellan KAIF och Lyckeby tycker jag är fantastiskt rolig men visst finns det stora utmaningar i detta.De positiva delarna jag ser i detta är


# Man kommer på ett helt nytt sett kan erbjuda publik och sponsorer ett helt annat upplägg än idag och ekonomin är en av de viktigaste pusselbitarna för att lyckas utveckla en förening mot eliten.


# Krafterna som idag jobbar för Fotbollens bästa i KAIF/Lyckeby kommer inte längre att ha möjligheten att "sno" spelare/ledare från varandra med en massa tjafs som följd utan nu kommer man jobba mot ett gemensamt mål och det tror jag är den största vinningen.


# Utveckling av spelare, äntligen kan en ny klubb jobba med utveckling av pojk och juniorspelare lite mer långsiktigt, jag är övertygad om att man kommer ha ett Pojkallsvenskan- och juniorallsvenskan lag där "egna" spelare från kommunen kan utvecklas på en mycket hög nivå, volymen av spelare garanterar spetsen.


Utmaningarna då - ja självklart är de hur många som helst och detta kommer stötas och blötas många gånger men en av de störtsa utmaningarna är att hålla i bredden och att få ihop två kulturer till en, jag pratade lite igår med en Goifare som sa följande: man gillar ju inte KAIF men jag gillar verkligen människorna som finns i föreningen och jag kan tänka att man hör samma sak från en KAIFare så visst finns bara viljan så kommer detta bli bra tro jag. 


 Ha det/ Micke Johansson

Ovido - Quiz & Flashcards