Alla inlägg under februari 2012

Av Mikael Johansson - 21 februari 2012 13:34

Själv har jag inte riktigt koll på Erik Karlsson mycket beroende på att man inte sett Frölunda när han lirade där och sedan är det ju som det är med killarna som sticker iväg till NHL tidigt i sina karriärer för vi känner knappt igen dom utan man få se dem i Sportnytt någon gång då och då och spelar dom sedan slutspelshockey så missar vi dem i VM men oj vad imponerad man blir av den killen, inatt gjorde han 4 poäng (2 mål, 2 assist) och leder poängligan bland backar med 17 poäng och har sedan +14 i pluss/minus, verkligen imponerande. 


För två helger sedan så gjorde Sveriges olika hockeylandslag det bästa resultatet genom att i princip sopa rent hus i de olika turneringara som man deltog i och det känns verkligen att det kommer fram många duktiga spelare, man kan lätt säga att det går bra just nu och det innebär ju att många föreningar och tränare gör ett gott jobb.


Om man tittar på hur Blekinge bidra med detta så kan man inte annat säga att man får fram spelare men tyvärr så ligger inte juniorhockeyn på den nivån så att spelarna kan utvecklas på hemmaplan om man inte får chansen i ett a-lag i tidig ålder men det kräver en modig tränare med tålamod.


Visst hade det varit riktigt roligt om Blekinge Hockeyn kunde utveckla sina spelare så vi fått se Pahtrik Westerholm (KHK-MIF), Ponthus Westerholm (KHK-MIF), Bobbo Pettersson (KHK-Linköping), Sebastion Ottosson (KRIF-Linköping), Simon Karlsson (KHK-MIF) som alla gjort landskamper spela i sina moderklubbar innan det är dags för nästa steg och därefter så finns spelare som precis är på gränsen till landslaget och som säkert kommer få chansen framåt och det är Joel Kellman (KHK-MIF), Anton Kellman (KHK-Linköping), Belmin Mesanovic (OIK-MIF) och detta är bara kullarna med spelare födda 1992-1995.


Detta är en jätteutmaning för Blekinge Hockeyn och här måste det vara någon som driver detta på bred front. Många gånger har man undrat vad Blekinge Ishockeyförbund är till för men en mer klockren uppgift kan inte finnas, se till att på olika sätt bli den som driver juniorhockeyn framåt och stöd klubbarna i sitt arbete. Blekinge skulle ha sin egen"junior Hockeykonsulent" och se till att ge förutsättningar på hemmaplan.


Jag skall inte säga att det inte går framåt men man ligger generellt långt efter eliten i juniorhockeyn i Sverige och det kan väl inte va godkänt för Sveriges hetaste hockey Län.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 20 februari 2012 22:40

Satt i bilen hem från Jönköping och lyssnade på sportradion vilket var ganska så underhållande faktiskt och precis innan hemkomst kvitterade den gamla Mörrumsspelaren Jens Bergenström till 2-2 precis innan matchslut och Leksand tog sedan bonuspinnen mot Oskarshamn men bra gjort av Söderströms IKO ändå.


Nu är det hockey för KRIF och OIK som står för dörren på torsdag och det skall bli skoj att följa, jag tror att bägge lagen vinner i två raka och sen är det dags för Play Off två och tänk om KHK - OIK skulle lottas mot varandra det hade ju varit en underbar omgång, vilket Play Off derby.


Veckans matcher blir nog Torsdag Nybban-OIK, Lördag KRIF-Tranås och söndag Kalmar-Lund skall bli skoj att se Danne i Kalmar igen och de har ju enkronanmatch så det kan nog bli lite folk. Kalmar är förresten klara för kval till div 2 och kommer nog möta KRIF 2.Undra om Johan "skyttekungen" Dahl kommer avgöra i så fall? Tror det beror på vilken veckodag matchen spelas för söndagar är inte Dahls bästa matchdag :)


Ha det gott


/Mikael Johansson



Av Mikael Johansson - 19 februari 2012 19:25

Att bli bäst i Blekinge är väl roligt men mer än så är det inte, visst det ger ändå beskedet att KHK har levererat och att man nu kan glädjas åt detta i några timmar men det är nu säsongen börjar, nu skall det visa sig vilka som planerat sin säsong på bästa sätt och visar att man är bäst när det gäller. 


Jag gillade tre saker som jag såg idag mot KRIF


1: Elofsson - han är helt fantastisk, grovjobbare, duracellkanin, målgörare, tacklare, tekniker, speluppläggare, ja man kan inte sluta att säga positiva saker om den spelaren.


2: Timo Leinonen - han är de stora matchernas man


3: Kempes coachning i Sudden, tre forwards och en back, det gillas :)


KRIF då, att se att det brinner i huvudet på gamlingen Brasar är härligt att se, att han är en lugn o sansad Polis i sin proffesion är inte lätt att förstå men så länge han har den passionen så hoppas jag att han håller på annars så tycker jag inte att det är någon som direkt stiger fram idag, Nordfelts hjärta fattades idag. Just det, Kluft sa idag att han inte var klar för KRIF inför nästa säsong men att han förde en diskussion med klubben, jag tror vi få se Kluft i Leksand nästa år, det är mitt tips skjutit från höften.


Diskussionen om det är bra eller dåligt att gå in i Play Off  1 eller 2 tror jag har mindre betydelse. 


Om man nu skall titta på vilka som inte levererat i Allettan så är det ju självklart Kristianstad som är den stora besvikelsen och Tisell borde nog se över sin säsongsplanering för laget har verkligen gett sämst när det gäller ett ansikte och jag tror att de även går en tuff match just nu när det gäller att få ihop sin ekonomi.


När man ser till de lagen som leverat vad man förväntar sig så är det Hästen och KHK som står för leverans efter förväntningar och KRIF har självklart gjort det bättre än folk förväntat sig men jag är ganska så säker på att laget hela tiden trott på detta och nu återstår det bara att se om bensinen är slut eller om KRIF är ett lag för kvalserien. OIK har inte levererat det man själva velat men frånvaron av poängkungen Eric Przepiorka har betytt oerhört mycket och det tror jag är OIK:s fall, man är beroende att det funkar för sina spetsspelare för man har inte riktigt bredden men som sagt det är nu det börjar.


Ha det 


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 17 februari 2012 11:02

Haha inte tusan trodde man att den rubriken skulle komma upp efter förra bloggen men så är det, Simon fyller 28 år idag och det vill jag ha sagt att Simon är en bra kille inget snack om det.


Sedan är det gott att Play Off snacket och Öst och Väst snacket är igång i tidningarna igen. Jag har nu sett filmensekvensen på överfallet och kan bara säga att en spelare ligger med hjärnskakning och att säsongen kanske är över sedan är det bara frågan om hur många matcher det handlar om för den andre, men nog om det.


På söndag skall det avgöras vilka placeringar som KHK och KRIF skall ha och i vilket Play Off steg man går in i, diskussionerna är ju många om vilket som är bäst men själv tror jag att det mer handlar om vilka man får möta, det är ganska så stor skillnad om man får möta ett norrlandslag eller t ex Vita Hästen för att ta sig in i den åtråvärda KVALSERIEN. 


Matchen på söndag är ju ännu en sådan där go match som alla vill spela och där publiken är involverad innan, under och efter matchen,  måste säga att om man nu gillar hockey så är Blekinge ett bra ställe att bo på. 


Det finns många komiker ute i världen och här är en av de bättre, tusan jag tycker att han är ett känt ansikte  


http://www.youtube.com/watch?v=bh__g-ZZ6WA



Förlåt det gick inte att hejda.


Vi hörs


Mikael Johansson


Av Mikael Johansson - 15 februari 2012 22:28

Thomas Fahlqvist crosscheckar en Karlskronaspelare i huvudet helt utanför spelet när man är på väg att byta med hjärnskakning som resultat, man kan inte bli fegare än så. Nu vågade nog inte Fahlqvist ta en fight om han nu va irriterad utan crosscheckar mot huvudet istället, man kan bara konstatera att Fahla är en feg stackare.


En feg stackare med klara åsikter om vad han tycker om Araber, följande skrev han på FB för en kort tid sedan och jag hade inte tänkt att det skulle komma till allmänhetens kunskap men detta säger väl det mesta om hur Fahlqvist är som person och vilka värderingar han har:


Thomas Fahlqvist - kul när en jävla arab har stulit vår tvätt tid för att tvätta sina mattor eller stjolar... skicka hem dom för fan.


Sportchefen Simon Skoog fick ta han i örat och se till att han tog bort sina åsikter om Araber på Facebook för det är självklart inte bra när en stjärnspelare kommunicera på det viset. Hade jag varit sponsor till OIK hade jag reagerat kraftigt och undrat vad dom håller på med och om det är sådana åsikter som finns i klubben.


Efter matchen när spelaren var på väg i ambulans från arenan så tog Sportchefen Simon Skoog kontakt med den skadade spelaren för att förhöra sig hur det gått och Simon skall ha all heder av det, jag vet att Simon inte såg situationen och varken kan säga bu eller bä om vad som hände och jag förstår varför han inte såg det, spelet var inte ens nära.


Pinsamt, respektlöst och tragiskt Fahla


Vi Hörs


/Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 14 februari 2012 16:31

Jag skulle nog istället för att säga att hockeyn i Sverige må bra säga att Sverige har jäkligt bra hockeyspelare men det är tufft för många klubbar.


I veckan som gick så vann Tre Konor, Tre Kronor (Team 19), Tre Kronor (Team 18), Tre Kronor (Team 17), damkronorna sina turneringar under uppehållet och Tre Kronor (Team 16) förlorade enbart mot Ryssarna och det är ju fantastiskt och jag undrar om det hänt innan men hur mår klubbarna?


Elitserieklubbarna mår nog överlag OK och det är ju stora företag som alla omsätter över 100 miljoner men sen blir det tufft. Många allsvenska lag lever över sina tillgångar och ofta är det en huvudsponsor som går in och rädda upp säsongen men när inte intresset är på topp som i Borås och Sundsvall så blir det tuffare och till slut kommer det inte hålla.


Jag undrar tex varför Borås skulle räddas på ett konstigt sätt förra året när det nu visar sig att Boråspubliken inte är intresserade av sitt lag, man har just nu ett publiksnitt på 950 personer på sina hemmamatcher och med det hade man legat 8:a i allettan södra och enbart haft Vimmerby efter sig. Jag är övertygad om att Borås kommer att behöva genomföra ett stålbad ala Skövde IK och man måste ifrågasätta hur Svenska Ishockeyförbundet hanterat detta. 


Bland div 1 klubbarna så känns det som att många klubbar går All In, jag pratade med en hockeyprofil i Nybro att de hade inte något val, det gällde att satsa annars så försvann allt och vi får väl se hur den resan slutar efter de kostnadsreduceringar man genomfört efter jul. Utan att jag har så mycket kunskap om Vita Hästens ekonomi så får man ju signaler om att det är tufft och det gäller nog att man tar sig till kvalserien för att få det att gå runt. KHK då? Jag tror nog att KHK kommer göra ett hyfsat resultat men om man slutat efter Allettan så hade det nog bara snurrat runt men det finns ett bra eget kapital i klubben så man har ju en eller två frirundor och kan fortsätta sin satsning mot eliten.


Jag tror dock att det är många klubbar som måste ställa sig frågan hur man skall bedriva verksamheten och med vilka mål för trots att det finns många bra spelare därute så är ju frågan om man skall kunna leva på sin hockey på tredje nivån i seriesystemet men det kanske finns många Rune Andersson därute som nu gick in och täckte upp Trelleborgs FF (Fotboll) förlust på 9 miljoner kronor på en säsong, va vet jag :)


Vi Hörs


Mikael Johansson


P.s Bra länk : http://www.swehockey.se/Startsidesnyheter/2012/Februari2012/Stralandeframgangarforvarasvenskahockeylandslag/

Av Mikael Johansson - 11 februari 2012 22:48

Det blir vinst för Sveriges Team 17 även i sista matchen mot Finland med 3-1 och segerna var aldrig direkt hotad däremot var det inte den mest välspelade matchen utan det märktes att det var lite trötta huvuden. Totalt sett tycker jag att laget gör mycket bra ifrån sig och skall jag nämna en som utmärkt sig lite extra så väljer jag Andre "Lill -Burra Brurakovsky, han har verkligen visat att han är i form och att han börja hålla Allsvensk nivå, han har många gånger gjort fantastiska saker därute på isen, roligt att se. Nu bär det snart hemåt och Tjeckien har varit en mycket positiv överraskning.


I morgon väntar 65 mil genom Polen o det skall bli en rolig utmaning (not).


Ha det gott


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 11 februari 2012 11:19

Andra matchen i Tjecken mötte man hemmanationen och gjorde en av sina bättre förstaperioder, man spelade med snabbt pucktempo, bra skridskoåkning och riktigt tufft. Perioden slutade med 3-0 och Julle hade ett ass tillsammans med Wallmark, inte storebro som spelar i KHK utan lillebror Lucas Wallmark som i vanliga fall huserar i Skellefteå.


Period 2 och 3 håller inte riktigt lika hög klass men man spelar säkert och Tre Kronor är klart bättre än Tjeckien. I och med vinsten så är nu Sverige klara turneringssegrare men idag väntar matchen av alla matcher Sverige mot Finland, jag hoppas att man tar hem matchen idag och sopa rent o förlora mot Finland går bara inte.


Här kan ni läsa lite om matchen från Swehockey http://www.swehockey.se/Startsidesnyheter/2012/Januari2012/lll/    


Som land måste jag säga att Tjeckien överraskar ordentligt och maten är fantastiskt god och till rätt pris  . Igår var det kvällsmiddag på en medeltidskrog ocj pepparbiffen var riktigt bra och det slank även ner en pilsner, en Kapten Morgan och en .... så det blev en riktigt trevlig kväll.


Vi hörs


Mikael Johansson 


Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Omröstning

Vilket lag tror du åker ur Hockey Allsvenskan säsongen 2012/2013
 Tingsryd AIF
 TAIF
 Tengsry

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
<<<
Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards