Alla inlägg den 16 april 2012

Av Mikael Johansson - 16 april 2012 20:22

Hade en rätt intressant diskussion när det gäller olika kontraktstider, förutom i NHL så är det väl 1+1 kontrakt som är det vanligaste men det förekommer ju även längre kontrakt och är det då bra eller dåligt?


Om man tittar på KRIF som har valt att i princip bara ha 1 års kontrakt på alla och där spelarna försvinner eftersom de har lyckats är det bra? Just i KRIF så vet jag att de har valt denna strategi och det funkar så länge man har en Sportchef som lyckas få ditt rätt gäng även nästa år och just nu har vi ju inte svaret. Men jag tror att om man inte har rätt "rykte" därute är det tufft att ha 1 års kontrakt på alla, du bygger ingen kontinutet på det viset.


KHK har ju valt en annan strategi och nu senast skrev man ju 3 år med Elofsson och just i det fallet så tror jag att man gör rätt för den killen levererar men vi har ju även haft kontrakt där spelare har fått gå från klubben under kontraktstiden där enbart spelaren har stått där som vinnare och det är inte OK (Belin, Skoog, Fahla, Ohlsson), skall ett kontrakt brytas måste det finnas en möjlighet att komma ur detta för bägge parter för vem vill ha en dyr spelare som inte presterar kontra vem vill bli stoppad när man har erbjudande från högre serier och med detta resonemang är man tillbaks på ruta ett :) Inte lätt detta med kontrakt.


Men min grundtes är att om spelaren vill ha långa kontrakt så måste det va kopplat till prestation och här är det som vanligt "medarbetarsamtalet" som skall ge en bra återkoppling på läget. Nog om detta...


Jag tror jag aldrig varit med om att en spelare har sänt så många signaler på att han vill sluta spela som Bagarn i Mjällby gör, herregud visst han är säkert viktig men att ha en spelare som är 40 år och inte vill va där ute det fattar jag inte, det måste finnas några yngre förmågor som kan ta över och med yngre i detta fallet kan dom ju faktiskt va 39 år och nedåt, nej Bagarn om du inte själv har förstått det så har du redan slutat, nu behöver du bara säga det på riktigt.


Ha det


Mikael Johansson 


Av Mikael Johansson - 16 april 2012 09:03

Att Andreas Elofsson är klar för KHK tycker jag låter riktigt bra, Elofsson har visat med sitt hårda jobb på isen att det alltid är 100% som gäller och med sådan spelare i laget så sätter man ett sätt att vara på.


Kempe vill ju ha spelare som kan koncentrera sig på sin hockey till fullo vilket innebär att man förutom att vara hockeyspelare även jobbar med annat i föreningen, iden är inte ny men den är klok. Elofsson kommer att jobba på marknadssidan och där kan säkert flera ambitiösa spelare befinna sig men även inom vaktmästeri, fastighetsskötsel samt att vara med i olika Friskvårdssatsningar för företag med mera kan säkert vara några spår av många att gå in på. Att ha ett fikagäng på 1342 känns inget vidare, bra tänk tycker jag.


Nu väntar vi med stor spänning vilket som kommer bli det första "nya" förvärvet in i klubben och hur man kommer lösa biten med Sportchefen. Härliga tider i Chansarnas BK (Silly).


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 16 april 2012 06:47

Ikväll så börjar Badminton EM och bland det som en annan snappat upp är att detta är en +/- noll affär för Carlskrona Badmintonklubb ekonomiskt sätt och att Emelie Lennartsson har en hyfsad chans i damdubbeln, skulle va roligt att få veta vilka matcher man "måste" se innan finalspelet.


Skellefteå vann igår och de fick nog lite Grästorps förlusts publik känsla i Halstabletten Arena, det var bara att packa ner guldhjälmar, trycka nya löpsedlar, boka av festlokalen för Brynäs IF men en bra hockeymatch var det allt. Skoj att se andretränaren tjafsa lite med Widing i Brynäs, det var en riktig slutspelsmatch.


Helgens toppmatcher i Blekingefotbollen var ju  Mjällby, Karlskrona AIF och Sölvesborg och de drog i helgen till sig 3.336 st personer och ingen ser det som ett problem? Själv tycker jag att det är riktigt dåligt och att man behöver ta tag i detta och få igång en diskussion men det kanske är så att vi får se Barcelona, Real Madrid, Man C, Man U med flera för många gånger i veckan numera och då är det knappt samma sport att se Mjällby på Strandvallen.


Ha det


Mikael Johansson


Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Omröstning

Vilket lag tror du åker ur Hockey Allsvenskan säsongen 2012/2013
 Tingsryd AIF
 TAIF
 Tengsry

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards