Alla inlägg den 16 maj 2012

Av Mikael Johansson - 16 maj 2012 06:26

OIK och Mörrum gör gemensam sak i Juniorverksamheten i ett försök att höja nivån och det i kombination med att Sölvesborg IK startar upp med Juniorhockey igen kan nog vara en bra lösning så att alla oavsett ambitionsnivå och färdighet kan lira hockey, jag tror på att skapa förutsättningar på hemmaplan men jag tror även på juniorsatsningar där man verkligen visar och kopplar ihop juniorerna med A-laget och ger dom chansen.


Jag är mer tveksam till satsningar som TAIF t ex gjort där man inte levererat in speciellt många spelare från sin juniorsatsning. En egen talang som kommit in är ju Olsson men han gick ju via A-lagsspel i Pantern och det var nog hans räddning.


Men visst finns det inga spelare och man behöver sätta in lite konkurrans så att man ens kan genomföra sommarträning då kanske detta är modellen men jag tror ändå det är viktigt att på sikt ha ett juniorlag i varje klubb om än på olika nivåer och med olik satsning.


Kronwall sänker igår en Lettisk spelare med en juste tackling och youtubar du han så kan du få fram 10 exakt likadana tacklingar, han är grym.


KHK har nu aviserat att årsmötet kommer vara den 5 juni och då kommer man summera en historik säsong, jag tror det blir välbesökt.


Just det, Internet -Facebook,Twitter, oseriösa bloggar (finns inga seriösa :) ) lokalpressen på nätet, ja vi vet alla att vi lever i en realtidsverklighet och det gör nog alla idrottskillar och tjejer mer seriösa för om man spårar ur så vet "alla" det direkt, fråga Rockstjärnan Oskar Fransson som i och för sig kan lägga sin rolighet till meritlistan i sin nya roll :)


Själv hade vi en träningscamp med matcher mot Rögle och MIF för hundra år sedan och självklart skulle ju laget över till det då mycket spännande Köpenhamn hör och häpna dagen innan träningsmatch mot MIF, självklart med uppmaning att nu skärper ni till er för det är ju match i morgon. Två timmar innan match var det 8 spelare tillgängliga då det uppkommit diplomatiska svårigheter i Danmark kvällen innan men som tur var kom alla till isuppvärmningen och sedan spelades träningmatchen.


I bussen hem kom alla överens och då menar jag alla (styrelse, ledare, spelare) om att det som hände i  Copenhagen, stannar i Copenhagen och sedan körde man vidare och det blev en bra säsong med ett sammansvetsat gäng som tränade och spelade varje dag i veckan. Bland annat krossade vi Skövde IK det året i ett kval och vet i tusan om det inte lirade en bekanting i det laget då :) Gode gud om FB, Twitter eller för den delen Skarpsvärd hade funnits då, då hade man vart rökt......


Ha det


Mikael Johansson

Ovido - Quiz & Flashcards