Alla inlägg under april 2012

Av Mikael Johansson - 16 april 2012 06:47

Ikväll så börjar Badminton EM och bland det som en annan snappat upp är att detta är en +/- noll affär för Carlskrona Badmintonklubb ekonomiskt sätt och att Emelie Lennartsson har en hyfsad chans i damdubbeln, skulle va roligt att få veta vilka matcher man "måste" se innan finalspelet.


Skellefteå vann igår och de fick nog lite Grästorps förlusts publik känsla i Halstabletten Arena, det var bara att packa ner guldhjälmar, trycka nya löpsedlar, boka av festlokalen för Brynäs IF men en bra hockeymatch var det allt. Skoj att se andretränaren tjafsa lite med Widing i Brynäs, det var en riktig slutspelsmatch.


Helgens toppmatcher i Blekingefotbollen var ju  Mjällby, Karlskrona AIF och Sölvesborg och de drog i helgen till sig 3.336 st personer och ingen ser det som ett problem? Själv tycker jag att det är riktigt dåligt och att man behöver ta tag i detta och få igång en diskussion men det kanske är så att vi får se Barcelona, Real Madrid, Man C, Man U med flera för många gånger i veckan numera och då är det knappt samma sport att se Mjällby på Strandvallen.


Ha det


Mikael Johansson


Av Mikael Johansson - 15 april 2012 21:54

Mikael Johansson Sportchef i KRIF har nog bråda dagar och nu säger rykterna att Hassel och Nordfeldt är på väg till Vita Hästen, Malmö är sedan tidigare intresserade av Victor Svensson, Jesper Olsson och Åkesson har lämnat, det är nog så att vi återigen kommer få se ett "nytt KRIF" nästa säsong, lite av framgångens baksida. 


2.831 är publiksiffran för Mjällby AIF i sin senaste hemmamatch??????????? Detta säger en hel del och förra matchen var det väl precis över 3.000 st, detta måste vara en stor besvikelse för Mjällby men jag är inte förvånad, jag åker hellre till Kalmar för att se en match på en riktig Arena. Där har Mjällby något man behöver lösa om man skall överleva på sikt på högsta nivån.


Snart tror jag däremot att KRIF kommer presentera en hemvändare i ledarstaben, vi får väl se vad som händer och grattis till Skellefteå som ger oss lite mer hockey.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 15 april 2012 17:41

Idag så kan det avgöras i hockeyn och det är ju stor fördel för Brynäs men visst kittlar tanken att tänk om Skellefteå vänder detta, ja de måste ju vinna idag och lyckas dom med det så börjar det nog snurra lite i huvudena hos Brynäs spelarna.


Oliver Ekman -Larsson fortsätter att dominera i NHL och det är så sjukt skoj, tänk han lirar över 30 minuter i NHL redan andra året vilken King kan är och Erik Karlsson fortsätter att producera i Ottawa, vilka lirare födda -90 och -91 Sverige har här, fantastiskt. 


Nu har det varit presskonferens i Norrköping och Patrik Kluft har petat Sune Bergman som tränare i Hästen om du oddsat på det för några år sedan så skulle du nog va rik idag. Lycka till nu Patrik och nu är det bara Allsvenskan som gäller så upp till bevis.


När det gäller KHK så är det tyst i klubben men det jobbas säkert för högtryck, det har ju pratats om tvillingarna och några Växjö Lakejer och det vore väl en bra start men som sagt vi får vänta och se. Undrar om vi kommer få se någon Sportchef eller inte i klubben, Bengtzen är väl det namn man har hört i den diskussionen eftersom inte Roger Jönsson vill :) men det känns som att det borde hända lite inom kort eller är det is i magen som gäller :)


Premiärer - KAIF, Lyckeby o Nybban är tre lag som jag följer lite extra i fotbollen och alla prickade in 3 poäng i seriepremiären vilket va jäkligt bra. Skall bli roligt om KAIF får slagläge hur man då agerar, finns det någon GOiF:are som då kan gå in och tillföra något så borde man ju agera eller hur tänker man här?


Idag har det sedan spelats en runda golf och formen är stabil, stabilt dålig tyvärr men det finns ljuspunkter och det är bara att träna på. Martin Johannisson som är PRO på Nicklastorp skall få ta tag i detta och det finns en plan. Ta gärna en kontakt med Martin och boka en tid han är en grym tränare så nu skall vi se om han kan göra underverk med en :) Du når han på golfpro@nigk.se .


Ha det



Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 15 april 2012 11:06

Om man kikar lite på Mjörnbergs blogg så förstår man att sista ordet inte är sagt i Hästen ännu, Sune Bergman vill fortsätta så det där kan nog bli ett race in på upploppet. Micke Johansson i KRIF letar tränare och det har ju nämnts att Jocke Johansson i Tyringe är aktuell och det känns faktiskt sådär, en tränare med en bakgrund från ett Elitserielags J 20 eller liknande tycker jag låter mer spännande och mer i KRIF:s linje.


Vem som tar över i OIK verkar inte heller riktigt klart men jag har hört att man redan är igång med sommarträningen och den som tränar hårdast just nu är Fahla, han skall visst köra två pass om dagen och göra sin största sommarsatsning någonsin (skojar bara) däremot så gjorde Fahla 70 poäng på 49 matcher, inte illa och OIK Bloggen som man citerar friskt från sin sammanfattning skriver så här om Fahlqvist. -  Även om han kanske inte fick ut maxkapacitet de allra sista matcherna så har han över säsongen betytt oerhört mycket för Steelers offensiv. Väldigt kreativ i anfallszon och en mardröm för motståndarna när han får utrymme. 70 poäng på 49 matcher är ett facit som heter duga.


Jo sedan var det det där om att få häng, ni vet när man är ute och springer i motionsspåret och man ser någon framför sig så får man ju tävlingsdjävulen i sig och bara skall om, detta hände mig igår och jag tänkte nu j-vlar bara skall det ske, efter en kilometer när jag passerade den nyblivna mamman som var ute och "snabbgick" med barnvagnen i spåret så tänkte jag bara att låt mig inte nu gå in i väggen så hon tar in på mig istället men som tur var skulle visst hunden som hade med sig göra ett stopp, men fan va gott det va....


Nu blir det en runda golf med bröderna Olvedal som är grymma men mer om det senare, jo just det Nybban vann i fotbollspremiären :)


Ha det


Mikael Johansson


Av Mikael Johansson - 14 april 2012 13:12

Jag undrar om den gamle KIK spelaren Sven Eriksson kommer va kvar som andretränare i VH nu när Kluft kommer till klubben, jag tror det vore klokt. Jag spelade själv med Sven och han har ett oerhört taktiskt kunnande och inte tusan trodde man att de små parvlarna som sprang runt Svens ben skulle bli NHL spelare och Elitseriestjärna, men de har ju att brås på.


Hästens ekonomi sägs gunga rätt så mycket så frågan är ju om man ser att Kluft skall trolla med knäna ala KRIF eller om han får de förutsättningar i spelarmateral som behövs för att ta steget upp i AS, undrar vad han tycker om att ha ett köpelag :)


Just det, om någon är intresserad så finns det nu en jäkligt billig Driver Ping Rapture 460 cc 10,5 grader till salu just nu, men visst om ni väntar någon vecka till så kan den finnas här på bloggen under skänkes.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 13 april 2012 23:59

Enligt Skarpsvärd på Blekingesporten är nu Patrik Kluft klar för Vita Hästen, jag måste nog säga att jag är överraskad för jag trodde nog allt att han skulle ta sig uppåt i seriesystemet som andretränare men det kan ju vara så att han gör helt rätt i sitt val. Det finns två div 1 klubbar som har potential att lira i Allsvenskan, Vita Hästen o Björklöven, skulle han lyckas med bedriften att ta upp klubben i AS så blir han kung och då är det kanske dags att ta sig an större uppgifter men signalen är klar, Patrik Kluft vill inte spela andrafiolen utan vill ha ansvaret och va den som bestämmer.


Vi kan räkna med ett vältränat Hästen som kommer köra med full fart och som kommer ha spelare som vill något med sin hockey, spännande - JA, väntat - NEJ, kommer det funka - skall någon göra det sår det han.


Ha det


Mikael Johansson


P.s måste ändå säga att det känns som ett klokt och sansat val men vem vill ha en sansad Kluft, han är som bäst när han är galen, sårad, bryter barriärer och går genom hockeysarger med sitt engagemang D.s

Av Mikael Johansson - 13 april 2012 20:52

Mukthar Ahmed, lägg det namnet på minnet han är född 1995 och blir matchens lirare i sin A-lagsdebut i division 3 och han lirar i Lyckeby GOIF. Riktigt skoj att se hans teknik, klipp i steget, spelsinnet och upp på allt det var han kaxigt orädd på planen, det där är nog Blekinges talang nummer 1 i den årgången. Om det var någon storklubb på plats så gick de nog därifrån med ett leende.


OIK Bloggen bekräftar det som spelarna tycker, det enda som räknas är att slå KHK, det enda i KHK som räknas är att vinna rätt matcher. Så här tycker OIK Bloggen: …bästa ögonblick 2: Vinsten mot Karlskrona i Stålhallen i omgång 3 av Kvalserien. Efter storförlusten mot Borås i omgången innan var det nog få av oss som trodde vi skulle rå på KHK som startat kvalet med två raka segrar. OIK går då in och gör en helgjuten insats och vinner med 6-2. Dom är sköna i OIK......


I morgon bär det till Nybban för att se Målvaktsfantomen i Nybro IF Oliver Bergman hålla nollan och sedan kommer han se till att vi sätter sju rätt på travet, man får väl se om Elofsson o Ågren kan bjuda på en kopp kaffe i pausen.


Träffade Emil Franzen på Lyckåvallen o han var taggad inför morgondagen, kl 15 smäller det för KAIF. Många vet inte att Emil som 15 åring lekte med spelare som Tedenby nu i New Jersey Devils och Niklas Thorp tuffingen i Timrå käkade korv på läktaren efter att ha blivit uppfintad, han hade blivit en grym hockeyspelare.


Ha det


Mikael Johansson



Av Mikael Johansson - 13 april 2012 13:55

Haha dom håller världsklass i Malmö det senaste utspelet kommer från Stenbeck där han ger Redhawks en ny utmaning i och med att han säger "Catch me if you can". Detta är fan bättre än bonde söker fru men ändå samma sak, det var synd att de la ner den där dokussåpan som de skulle göra om MIF för några år sedan för den hade slått tittarrekord.


Retoriken som troligtvis Malmösupporters och sponsorer köper med hull o hår är solklar och man har ju lyckats med det upplägget förut. Upplägget är självklart "det är Malmö mot hela världen" och den störste fienden är en kille som gett 60 miljoner till klubben hujeda mig säger jag, men men detta kan ju ge Blekinge ytterligare ett Allsvenskt lag så visst är det spännande att följa.


Sedan är det idag dags för den sista hemmapremiären för Lyckeby GoIF någonsin och den får man ju inte missa. Jimma Jensen kommer säkert dominer på plan precis så som han dominerade hela påskhelgen och det lovar gott. Bergkvara AIF står för motståndet så det skall väl bli kross något annat finns inte, eller?


OIK Bloggen tycker att årets fight var den mellan Norrman och Holm i KRIF undrar vad Bäcklin säger om det, årets fight måste väl ändå va när Bäcklin klädde av Alexander Karlsson naken och buntade ihop han så att han inte visste vad som va fram eller bak, trots att Karlsson utmanade, snacka om att välja fel person vid fel tillfälle.


Ha det


Mikael Johansson

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Omröstning

Vilket lag tror du åker ur Hockey Allsvenskan säsongen 2012/2013
 Tingsryd AIF
 TAIF
 Tengsry

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards