Alla inlägg under april 2012

Av Mikael Johansson - 10 april 2012 07:16

När man slår upp dagens tidning så förstår man hur tråkigt vi kommer ha det en tid nu, det stod ingenting om KRIF, KHK, OIK eller MGOIS och skall det va så är det ju helt ointressant att ens öppna tidningen. Däremot var det en dubbelsida om Mjällby???? som spelade sin sjunde 0-0 match i rad eller något sådant. Om ändå Tobias Grahns morsa hade sprungit in på planen och jagat någon som sparkat på sonen ja då hade det blivit lite action.


Nu vill vi se att klubbarna gör en välregisserad Silly Season för att ta tillbaks initiativet i media och detta är inte minst viktigt för OIK, KRIF och MGOIS så att de inte hamnar i mediaskugga från KHK:s framfart. 


Sportchef i KHK? Nu är det färdigfirat och konkurrenterna har redan börjat fylla på i sina trupper så nu är det dags att snart komma med lite i Sportchefsfrågan, blir det nytt? Blir det hemvävt? Eller händer ingenting? Jaja det verkar som om vi får vänta o vänta o vä......


Idag är det dags för egen del att ta sig till Fysgurun Miro Zalar och gör en test som visar hur illa det är och hur man skall göra för att nå Vision Beach 2014, det är dags att börja träna och det finns det hopp och de som visat att det inte är omöjligt. Enligt uppgift är gamle assistkungen Cembel Arvidsson i grym löparform, Martin "Trucken" Magnusson är visst grym på Göteborgsvarvet så nu är det väl bara att börja ta rygg på grabbarna men som sagt jag vill ge mig en riktig chans och det är Vision Beach 2014 som gäller för man vill ju inte va för offensiv......


Vem som kommer presentera första nyförvärvet i länet och på vilket sätt kommer bli fantastiskt roligt att följa, nu skall det göras med finess, ribban är satt och den sitter högt nu, det är dags att börja hoppa.


Ha det


Mikael Johansson



Av Mikael Johansson - 9 april 2012 20:14

Jaha, vad händer nu då? Här har man kunnat kika på matcher o träningar i princip varje dag och så tar det bara slut, det är för dåligt, hockeyn måste hålla på mycket längre kan man skicka in det som ett medborgarförslag - Hockey till folket alla veckor om året, kan kommunen, staten, regeringen, MJ fixa det tro?


Snart är det dags för årsmötena och jag tror nog att KHK får ett 20 minuters möte som bara körs igenom. När det gäller KRIF, OIK och Mörrum så har jag inte koll men visst hör man lite varningsklockor som slår så vi får väl se hur det går?


Själv tycker jag att det för första gången är dags för KHK att ta av det egna kapitalet och stärka upp det kommande laget med några riktigt bra spelare snabbt som tusan, jag tror att en sådan satsning till och med kan bli en plusaffär i slutändan.


Säsongskorten är ju en av framgångsfaktoreran som kännetecknat Karlskrona HK och faktiskt gjort publiksiffran ganska så okänslig för hur det gått sportsligt sett, det skall bli skoj att se hur klubben nu agerar när vi vet att det är minst 26 st hemmamatcher samt ett antal intressanta träningsmatcher och kanske kopierar KHK KRIF:s succe genom att ta sig till kval uppåt redan första året vem vet?   Jag tror på 2.138 st säsongskort vilket ju skulle va en person mer än TAIF hade i snitt på sina hemmamatcher förra säsongen, vore coolt.


TAIF ja, det laget har man inte tänkt mycket på denna säsongen, kikade faktiskt bara på en match och det var den mot Leksand för man åker ju mycket hellre 4 mil till o se Lakers. Nästa år blir det 2 matcher :) 


Nej nu börjar vi ladda för första isträningen i Arenan, imorgon är vi en dag nämre....


Ha det


Mikael Johansson


P.s Just det Skarpis skriver att han har så mycket Silly Seasongrejor att det skulle behövas en ny blogg, njaaa hade han haft det så hade han nog kört hårt, det Skarpis behöver just nu däremot är en egen badmintontränare, kanske han kan få tag i någon under EM, det finns lite att jobba på / Antonsson D.s

Av Mikael Johansson - 9 april 2012 11:43

Idag är det dags för att summera backarnas insats utifrån förväntningar och utfall. Många säger att backsidan inte håller och ändå släppte KHK in minst mål i Kvalserien 23 st på tio matcher vilket ändå vittnar om att det finns defensiva kvaliteter i laget, visst alla är med i det defensiva jobbet och drar sitt strå till stacken men backarna är ju lite av cheferna i defensiven.


Position     Namn                  Förväntningar                      Utfall

Back          Mikael Aaro         Värvad som förste back         Inte ens nära, Aaro tog sig men jag hade högre                                                                                                       förväntningar


Back          Filip Mingotti       Påläggskalv                          Fille har gjort det bra och utvecklas fortfarande


Back          Anders Grönlund   Potentiell AS spelare             Har gjort det bra även om det blandas o gett ibland.


Back          Julius Bergman     Påläggskalv                          Har tagit chansen när han fått den och utvecklas                                                                                                      fortfarande

                                                               

Back          Jonas Karlsson      Säker defensiv                     Har varit en av div 1 bästa backar i boxplay


Back          Roger Wahlqvist   Lagets tuffing                      Har varit en av div 1 bästa backar i boxplay,                                                                                                            energispelare


Back          Johan Pettersson  Potentiell AS spelare             Hade det tufft i början men visade moral och kom på                                                                                              slutet


Back          Kenny Källström    AS spelare                            Kenny kom in i laget o gjorde skillnad, tuff och stabil


Back          Jonas Wallgren     Potentiell AS spelare             Grym när vi fick se han sedan skadad, skadad, skadad


Med denna backuppsättning så tar man sig till Allsvenskan det säger en hel del om spelarnas kapacitet men visst behöver man förstärka inför nästa steg. Att hitta riktigt bra backar är inte det lättaste och det är många som slåss om dom. Skall bli mycket spännande att följa hur man bygger upp kommande backbesättning.


Bubba Watson vann US Masters i särspel och vilka lirare de är, själv var jag ute på Almö o lirade och sköt 91 slag, för er som inte vet om det är bra eller dåligt så kan jag berätta att man hade kommit sist i US Masters på det resultatet   , jaja nu kan det bara bli bättre.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 8 april 2012 07:57

I den underbara sportsvärlden så är det ju så att väldigt, väldigt snabbt så är det framtiden som gäller, det som gjordes för några dagar sen kastar man bakom sig för att ta nästa steg, det är det som gör att man utvecklas och inte stagnera. En liten summering vill man ju ändå göra utav hockeykrigarna.


Vi börjar med målvakterna


Position           Namn                 Förväntningar                              Utfall

Målvakt           Timo Leinonen     Bäst i div 1                                    Bäst i div 1


Timo har i och för sig haft en dipp under säsongen då han faktiskt såg mänsklig ut men när det skulle avgöras så klev han fram och bar laget på sina armar, grym.


Position            Namn                 Förväntningar                              Utfall

Målvakt            Jon Baston           Påläggskalv                                   Ambitiös målvakt som har några steg kvar


Jon har stått bakom Timo hela säsongen och spelat i J20 som tyvärr spelar i en alldeles för låg serie, han har fått bra träning hela tiden men nu är det dags att Jon börjar spela i ett lag där han får stå som förste målvakt. Det är dags att ta nästa steg i karriären.


Position            Namn                  Förväntningar                              Utfall

Målvakt             Oskar Östlund      Back up                                         Oskar har gjort det han skulle


Jag vet inte så mycket om Oskars kapacitet och har bara sett honom spela en gång och det var i sista matchen mot Borås och det gjorde han briljant. Oskar tillhör Växjö Lakers och han har säkert höga ambitioner med sin hockey men jag kan han för lite för att säga något. Jag vet däremot att det är en kanonkille som flytit in bra i truppen och det finns väl sämre sätt att avsluta en hockeysäsong på.


När det gäller målvaktssidan så tog man ett stort steg när Micke Fahlander värvade Timo Leinonen till KHK och det var ett av de viktigaste stegen för vi vet alla vad han har betytt för KHK.


Jag såg sedan att Mjällby AIF spelade ännu en 0-0 match i hemmapremiären mot Örebro inför 3.409 personer det blir nog till att hoppas på att någon av spelarna blommar ut så att man kan sälja för annars blir det nog tufft att få det till att gå ihop, 3.409 det är för dåligt.


I Örebro spelar ju Rödebysonen Tobias Grahn och det gick hett till i ungdomsmatcherna, i en match mot Lyckeby i pojkålderna så stog Handbollslandslaget kapten Tobbe Karlsson på andra sidan. Fotboll har ju visat sig inte vara Karlssons paradgren men han var tuff även där. Efter att ha kapat Grahn på planen så fick Tobbe Tobias Grahns morsa efter sig och jagades på planen, haha det måste varit en underbar syn.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 7 april 2012 21:16

Det går inte att vänta längre och när alla ändå är ute på stan kan man ju sitta o fundera lite vad skall hända med hockeylaget KHK nu då?


Vi börjar väl bakifrån


Målvakter


Vi har Timo Leinonen och han håller hög allsvensk klass det är inget snack om det men nu behöver vi ha in en andremålvakt som kan stå 15 allsvenska matcher och det innebär alltså att den målvakten skall va med och lira om 45 allsvenska poäng. Det skall sägas att Sundsvall tog totalt 50 poäng, Borås 51 poäng och TAIF 58 poäng i årets Allsvenska serie.


Vi har lärt oss läxan hoppas jag, målvakten/erna är avgörande för vår insats kommande säsong.


Backar


Vi behöver få in 4 st riktigt bra backar som har rutinen och tyngden och som kan stå upp när Ölvestad eller Claesson kommer in i anfalls zon och som kan ta för sig riktigt ordentligt.


Forwards


Vi behöver ha in en riktigt bra första Line som producerar på beställning och som håller hög allsvensk klass och sedan behöver vi några riktigt spännande utvecklingsbara killar som är här för att slåss för sin hockeykarriär där slutmålet är något helt annat.


Befintlig trupp då? Den är bra inget snack om det men nu pratar vi om 52 matcher och där man skall leverera från match 1 och till match 52 och då behövs en större trupp som breddas och spetsas och jag kan ärligen inte på rak arm säga att den skall bort eller den skall va kvar utav de som inte har kontrakt för det är precis det som varit KHK:s största styrka under året att vi har många bra hockeyspelare i laget.


Däremot hoppas jag att klubben inte kommer gå i den gamla Mörrumsfällan och ha en sportgrupp utan en tydlig Sportchef som självklart jobbar med ett team men vem som sätter spelreglerna finns det inga oklarheter kring, det tror jag är viktigt.


Ha det gott och jag måste bara säga det, The Bones o KHK är stenhårda.


 

Foto: Magnus Arwidson


Ha det


Mikael Johansson 

Av Mikael Johansson - 7 april 2012 14:22

The Bones avslutade firandet på Stortorget med den grymma hockeylåten KHK - Fight Song och alla var så nöjda som man bara kan bli. Kommunfullmäktige ordförande var där och pratade, Blekinge Ishockeyförbunds ordförande Stefan Frisell hurrade och all var nöjda. Calle Höök och Ola Johansson intervjuade spelare och ledare och vi fick höra spanska hyllningar från Ruiz och Calle körde en grym intervju med Battaglia, kanon.


Jonte i Bones sa att fan va det är varmt idag men det är visst kyliga vindar västerut :). Idag fortsätter firandet och det är grabbarna värda men om en vecka drar det igång igen och nu är det Allsvenskan som hägrar, skall bli fantastiskt roligt.


 

(Bild:Emil Larsson)


OK vi väntar tills på tisadag innan silly season drar igång men det skall bli spännande att se vem som blir första nyförvärvet, kanske e dom två och kommer från Rödeby, jaja, vi få se.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 7 april 2012 09:20

Firandet fortsätter och där håller KHK klar elitserieklass, jag vet i tusan om man inte tar SM Guld i den klassen. Under gårdagen så fick vi se en match som man bara skulle ta sig igenom och Linus Fagemo spelade sin andra match i Arenan där man inte tacklades eller spelade på riktigt, Fagemos första match i arenan var ju den när han lirade i Tre Kronor Legends.


Igår var det ju även så att en annan va ute och slog klackarna i taket och det var helt galet roligt, storbloggaren Micke Pålsson var där med hela C sektionen och dom är sköna, vilken stämning. Själv var man uppe och gjorde sköna moves ???? på dansgolvet och helt plöstligt stod man och dansade med den legendariske matrialaren Öjje, hur gick det till? Jaja det var ingen tryckare i alla fall.......


Idag fortsätter firandet och The Bones skall spela på stortorget vid kl 12.00 och vi skall alla fira in grabbarna på bästa sätt. The Bones de är för sköna de med, de har ett eget hockeylag eller skall man säga att KHK har ett eget rockband? Spelar roll men hör ihop det gör dom och aldrig har väl hockey varit mer rock`n roll än nu.


Förutom det att KHK vann med 4-2 igår så vann KRIF sin första match i kvalserien och det var i derbyt mot OIK i plåthallen, tänk OIK lyckades inte ta den där tredjeplatsen som kommer ge spel i Allsvenskan. Det har inte varit OIK:s år när det gäller att vinna måste matcher i år. Jag hörde sedan en klassisk kommentar igår från en KRIF spelare angående KHK:s avancemang till Allsvenskan - jag tog det bättre än jag trodde jag skulle göra haha världsklass.


Om någon ser Julles storebro Oliver idag så frågar han om bussen går bra :)


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 6 april 2012 11:39

Idag är det dags för säsongens sista drabbning och det känns helt underbart att kunna njuta av en hockeyfest som jag tror kommer bli något utöver det vanliga, KHK vet hur man levererar en show och idag tror jag det kommer bli grymt.


Dagens match kommer visa om KHK tar full pott mot de allsvenska lagen och sedan blir det lag som får flest poäng i kvalserien på fyra år, stort skulle det va.


OIK möter KRIF i sin sista match för säsongen och det var även där det började i augusti när lagen möttes för första gången i en träningsmatch och "kriget" startade, KRIF kommer ge OIK en match det är jag säker på trots att man inte är fullt lag beroende på lite olika orsaker.


Vid vinst så kommer OIK ta sig till Allsvenskan det är jag ganska så säker på vilket skulle innebära att det finns två Blekingelag på den nivån, sjukt bra.


Inom kort så börjar nästa säsong med sommarträning och man skall biffa till sig och komma väl förberedd till kommande uppgifter och man skall hitta motivationen att redan nu börja tävla varje dag för att bli så bra som möjligt. Jag vet en som går och nynnar på denna låten, jag vet inte vad han funderar på :) Du får passa dig som satan för jag glömmer aldrig bort vart du bor men jag glömmer aldrig bort vad du gjort nej jag glömmer aldrig bort vad du ... Budskapet är stenklart från Veronica Maggio. 


Nu firar vi i några dagar sedan börjar Silly season, hur skoj som helst,


Ha det


Mikael Johansson


P.s jag tror Norrman tar Bäcklin idag D.s

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Omröstning

Vilket lag tror du åker ur Hockey Allsvenskan säsongen 2012/2013
 Tingsryd AIF
 TAIF
 Tengsry

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards