Alla inlägg under mars 2012

Av Mikael Johansson - 31 mars 2012 11:43

I morgon är det dags för ett stekhett derby mellan KHK -OIK, igår kväll krossade OIK Sundsvall med 5-0 och det är imponerande men det visar väl även att Sundsvall är på väg någonannanstans i seriesystemet. I morgon är det även nya regler som gäller och dom nya reglerna är "inga regler gäller", inget av det som hänt innan på säsongen hjälper utan det är bara där och då som gäller.


Snacket är självklart igång och Hitta som kom från Asplöven säger att KHK är rädda för OIK, ja det är väl bara upp till bevis då men som sagt det gäller att inte OIK tänker tanken att när man i morgon lämnar Telenor Arena så kan säsongen vara över. Mats Lusth säger all press på KHK men va skall han säga det finns inte så många kort att spela ut längre det är bara där och då som gäller.


I fredags var jag på KHK:s sponsorlunch och vad tror ni Kempe sa - Jo han överraskade lite   och sa " Vi tänker inte så mycket på vilka vi möter utan det är vår egen prestation som avgör hur det kommer att gå" haha jag börjar tycka att han är störtskön för han säger det med ett allvar som gör att man börja fatta, fan Thomas du har rätt, det är upp till KHK nu. Visst det låter inte lika sexigt när man säger det mot Helsingborg borta men nu när man möter OIK i en avgörande kvalmatch då är det på riktigt.


KRIF dom firar och firar och firar jag vet inte riktigt vad dom firar men firar gör dom, visst dom har gjort det bra det har alla nu sagt 1000 gånger men jag är övertygad om att Kluft är skogstokig under ytan för vad finns att fira, man har ju inte vunnit någonting. Jag bara väntar på att utbrottet skall komma från Kluft snart för han är en vinnarskalle och inte en som firar förluster, vi får väl se vad som kommer :)


 Ha det


Mikael Johansson


P.s jag vet att han heter Hetta men på Olofströmska blir det Hitta, inte konstigare än så :) D.s

Av Mikael Johansson - 30 mars 2012 22:09

OIK har fått upp ångan ordentligt och spelar med fart och segerorganisatören är Fahla, hujeda mig. Nu spelade nog Fahla till sig ett kontrakt i Sundsvall ändå  . 5-0 är power inget snack om det, vilken match vi har att se framemot på söndag. Det var en som sa att OIK har nu börjat spela som KRIF och då kan man ju börja undra vilka KRIF nu har börjat spela som?


Själv var jag o kikade på just  KRIF - Asplöven och det byttes chanser ideligen men visst märks det att KRIF har huvudena någon annanstans, någon/några är o hälsa på allsvenska klubbar och det är mycket att tänka på så fokuset är inte det bästa men inget konstigt med det, jag hoppas dock att KRIF tar en seger under kvalserien för det är dom värda.


I morgon blir det ispremiär med företaget WIP och det är visst tänkt att hålla på i 2 timmar, gäller att ligga i ordetligt då. WIP ja, de tar och betalar flyget för KHK så att matchen mot Sundsvall inte blir så tung när det gäller resan, stooooort Peo Karlsson, kan bli avgörande.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 30 mars 2012 07:29

Arto Miettinen är en riktigt skön kille, när han kom till KHK så skulle han va frälsaren och hade skyhöga förväntningar på sig men han var ingen frälsare, bra var han men ingen frälsare. Däremot så har Arto betytt mycket i sina lag de senaste 5 säsongerna som man har haft möjligheten att följa honom, han är otroligt skön och jag hoppas verkligen att han fortsätter med sin hockey men då på ledarnivå för han har många egenskaper som jag tror skulle göra honom till en bra tränare


OIK tar sig an Sundsvall och nu är det återigen en "måstematch" och det är vidöppet. OIK har ju spelare som visst inte vill annat än spela i klubben så det är nog med konstiga känslor man går ut till match. Detta är väl första gången som jag faktiskt inte tror på OIK vinst i kvalserien utan jag tror att Sundsvall är nummret för stora och lite bättre. Slutresultat 3-5 och sista i öppen kasse :).


KRIF - Asplöven - nu är det dags, KRIF kommer ta sin första seger och Victor Svensson kommer dominera. Nordfelt har visst ett finger som pekar åt fel håll och "Notan" är absolut inte en spelare som man vill skall vara borta men det kommer bara ge mer istid till Svensson. Poängkungen från Allettan Brasar har gjort 1 poäng i kvalserien och backen Jesper Olsson som överlägset vann poängligan för backar i Div 1 F har inte mäktat med en enda poäng under kvalserien och det är väl lite här man ser resultatet av tabelläget. Poängmaskinerna levererar inte just nu, vi får se om det blir ändring ikväll.


Katastrofen i söder måste väl ändå Asplövens hockey tour i söder va, kommer man bli nollade i sin Blekingetour så är det kört.


Sedan så har vi Nazareth som lirar i Karlskrona ikväll, herregud lever dom fortfarande, kan vara värt ett besök.


http://www.youtube.com/watch?v=soDZBW-1P04



Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 29 mars 2012 22:38

Jag läste i Blekinges enda sportbilaga att det var dags för IFK Karlskrona att satsa igen, sedan var det väl Flottan som skulle satsa, sedan var det väl Hästö som skulle satsa, jag vet inte men när jag ser namnen däruppe i rubriken så slår det mig att de skulle nog kunna skapa något men jag tror det finns gammalt groll som verkar göra det omöjligt.


Lindau och Hällkvist har väl gjort sina försök och lyckats sådär men jag tror att om någon skall ta handbollen tillbaka så är det Olander, det där är en kille som kan få med sig ett gäng och det behövs nytt blod i handbollen. Herregud det känns ju som om Lindau och Hällkvist har styrt handbollen i Karlskrona sedan 80-talet - javisst ja, det har dom ju gjort.


Fotbollen går samman och handbollen har haft samma tankegångar men de får inte ihop det och det är nog det som gör att det inte blir något, det finns liksom inte någon "starke man" inom handbollen och det behövs för vem skall se till att man finns med i media och driver den processen och skapar intresse, ja det är i alla fall inte en tränare som skall stå där och fronta. Kan ni tänka er Tomas Kempe stå och fronta det är vi som är KHK Boko, skulle ju vara lika intressant som att se målarfärg torka, skulle väl låta såhär - vi tar ett varv i taget, det är upp till oss att springa snabbare än dom andra, det är vår egen insats som gäller  , ibland tror jag han driver med oss allihop, man kan inte va så allvarlig hela tiden.


 Haha nej nu närmar vi oss fredag


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 29 mars 2012 17:14

OJ oj oj, spekulationerna har nog aldrig varit större bland KHK supporters, nu räknas det på tabeller fram och tillbaka hur det skall gå för att det skall gå bra och vad som händer om det går åt helsingland och mitt i detta står Kempe och säger ett byte i taget, en period i taget och en match i taget och det är vår egen prestation som avgör, hur svårt kan det va   . 


OIK säger att nu måste vi vinna tre raka och ta poäng i den sista för att lyckas, det är vinna eller försvinna i varje match nu.


KRIF vill ju självklart visa att de kan vinna en match i kvalserien och kommer inte ge sig, jag tror att KRIF kommer göra skillnad.


Jaja mycket hockeysnack är det i alla fall och nu har vi snart bara en vecka kvar på denna säsongen och det enda som är säkert är att en serie när den är färdigspelad ljuger aldrig även om man tycker att hela världen är orättvis utan det är bara att tugga i sig slutresultatet oavsett.


Ikväll är det sedan dags för DIF att möta Örebro och det är verkligen en match som innebär vinna eller försvinna för bägge lagen, otroligt vilken match. Skönt att veta att DIF har lugna och stabila fans om det inte skulle gå vägen.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 28 mars 2012 22:34

Dagens match mellan KRIF och KHK blev precis sådär spännande som man vill att det skall va speciellt när nu rätt lag vann (tycker jag :) ). Visst KHK fick många öppna chanser men KRIF hade även sina chanser och skillnaden i dagens match satt i huvudet. Man riktigt känner att det där lilla sista finns inte längre i KRIF man kan tycka att man är nära att vinna men man är tyvärr mil ifrån. Målbilderna är slut, desperationen är slut, bensinen är slut, visst KRIF har gjort det bra det tycker väl alla men att förlora match efter match när man nu skall visa vad man går för är tungt. Victor Svensson är en av de som levererar match efter match och han kommer spela i AS nästa år allt annat är konstigt.


Några ord om Bäcklin måste man ändå ta, jag gillar egentligen Bäcklin och jag sa det efter två perioder att när han spelar på detta viset där han är tuff, markera upp lite osv så är han bra men när han sedan armbågar Ågren i en bökig situation när de ligger i KRIF:s målområde så bekänner han färg och det är tyvärr därför han inte blir bättre, Bäcklin vill skada men inte för att rädda ett mål eller på ett utstuderat ta bort det andra lagets bäste spelare utan han bara kortsluter och sedan kör han. Hade han gjort sina grejer med ett syfte då hade det funkat men nu blir det bara fel.


KRIF reducerar till 1-2 med 27 sek kvar och spelar då 6 mot 5 på isen, det blir tekning efter målet och då plockar man in Findus i målet igen, Hallå??????????? Hur tänkte man då, bara för KHK att tacka o ta emot och man red ut stormen ganska så lätt sista 27 sek. Skall man göra mål får man gå för det, det får sättas på kontot "vi lär oss hela tiden nya saker".


OIK vinner lätt mot Asplöven som ju är ett helt annat lag på bortaplan och Borås tar en ny seger, detta kommer avgöras i sista omgången, va så säkra.


Ha det


Mikael Johansson 

Av Mikael Johansson - 28 mars 2012 07:18

Dagens omgång i kvalserien kommer vara avgörande för Olofström IK om man skall hamna i KRIF:s situation där man enbart kan jäklas lite med de andra lagen eller om man fortfarande är med i racet om de allsvenska platserna. Asplöven gjorde en bra match senast och Gusten i Asplövens mål var riktigt bra, tänk han har nosat lite på elitserien och är inte ens nära, hur bra är då inte Victor Fasth i AIK?


Efter det att Mats Lusth sagt att han lämnar OIK för Malmö har man inte tagit en poäng, finns det ett samband? Jag tror dock att OIK vinner idag med 5-3.


KRIF - KHK  Denna match kommer inte att vara mycket annorlunda än de andra som spelats mellan lagen men jag tror KHK vinner och det med 4-2 och självklart sista i öppen kasse. Brasar var inte med sist och det mumlas mycket om orsaken men mot KHK är han med i alla fall. Vi får väl se om Brasar spelar alla återstående matcher eller ej.


Det som är bra att Borås möter Sundsvall är att något/bägge kommer tappa poäng :)


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 27 mars 2012 14:06

Tvillingarna Westerholm lämnar nu MIF och det var ju egentligen ganska så självklart då de har blivit ganska så misshandlade i den klubben. Istället för att ge dem en ordentlig chans har man hattat med halvdana importer som tagit plats på ett mycket märkligt sätt. Istället satsar nu MIF på Lill-Burra som jag tror kommer in i ett helt annat läge i klubben och med andra människor i föreningen. Jag tror det är bra att tvillingarna lämnar men nu är den stora frågan vart de kommer hamna.


Jag kan tänka mig att Karlskrona mycket gärna vill ha dem tillbaks men då behöver det nog va spel i Allsvenskan som är aktuellt och sedan finns det säkert någon Elitserieklubb som är intresserad men då är frågan om de är elitseriespelare än?


Att bli första års senior är aldrig lätt och att då för första gången på riktigt se vilket som är den bästa klubben för en är inte alltid det enklaste. Mitt råd är att gå till en klubb där ni får spela mycket, tvillingarna Westerholm skall spela i en första eller andra line det är då man får ut som mest av dem.


Skall sedan bli spännande och se vad som händer med Karlskronakillen Simon Karlsson som även han finns i  MIF:s organisation, det enda som är säkert när det gäller Simon är att han är alldeles för bra för att spela juniorhockey och han kan säkert va aktuell för MIF:s a-trupp och spel där men men vi får se vad som händer, MIF har mycket att gå igenom för att hamna på rätt spår.


Ha det


Mikael Johansson

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Omröstning

Vilket lag tror du åker ur Hockey Allsvenskan säsongen 2012/2013
 Tingsryd AIF
 TAIF
 Tengsry

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards