Alla inlägg under mars 2012

Av Mikael Johansson - 11 mars 2012 08:35

OIK blev klara i fredags och KRIF samt KHK blev klara för kvalserien under lördagen och det är nu säsongen äntligen börjar, visst det är kanske att ta i men det är först nu man kan vinna något. Jag tror att Kristianstad mycket gärna bytt seriesegern vid jul mot att komma fyra i allettan, vinna i Play Off 1, 2 och tre för att sedan ta sig till kvalserien men KIK är ju inte OIK.


Vilket lag har då gjort bästa prestationen? För mig är svaret ganska så självklart INGET för man har ju inte vunnit något än men det är nu vinnarna skall koras. Det är nu det avgörs om vilket lag som gjort hemläxan under säsongen, vilka som har mest krafter kvar, vilka som är bäst tränade, vilka som har vinnarskallarna, det är med andra ord dags att ha en helt underbar hockeymånad framför oss. Den 8 april vet vi vilka som blev vinnare.


Nej nu är det dags att ut o lira lite golf det är en härlig tid just nu.


Ha det


Mikael Johansson 


P.s kika på denna http://www.youtube.com/watch?v=flyJJjaAa3M&feature=share D.s

Av Mikael Johansson - 9 mars 2012 07:02

Du får passa dig som satan sjunger Veronica Maggio och det gäller i allra högsta grad när det gäller att ta onödiga utvisningar i viktiga Play Off hockeymatcher. Vad är då onödiga utvisningar? Jag har bestämt mig för att inte köra en massa intervjuer på denna blogg för det blir så kluddigt att jaga folk så jag ringde upp mig själv för att få höra lite i ämnet utvisningar.


Vi börjar med den onödiga utvisningen - den sker nästan alltid i anfallszonen och består av tripping, holding, eller något liknande och är otroligt energidödande för ett lag, det finns inget bra med den utan den är bara jobbig. Det finns dock en slags utvisningar som är OK i anfallszonen och det är om du kör över en fantastisk målvakt, startar en fight med motståndarnas bäste spelare och får med dig honom i ett matchstraff eller om du checkar sönder en back alldeles för tufft och det ger energi till laget det är det enda som är OK.


Den tråkiga utvisningen - Det är den där utvisningen som inte var meningen utan man råkar screena bort en motståndare lite för mycket, någon råkar trampa på klubban och det blir tripping eller liknande ja ni vet det är den där utvisningen då hela världen är orättvis.


Den nödvändiga utvisningen -  Det är den utvisningen då någon får en öppen målchans och då är allt tillåtet och då menar jag precis allt för pucken skall inte in i mål. Den sker även när motståndarna kör över ens målvakt för han är helig, sker det flera gånger så vet man att då har inte laget markerat tillräckligt i serien innan för ingen skall tycka att det är värt det, så är det. Sedan finns den där utvisningen som visar att man står upp för varandra och som ger signalen om du ger dig på någon av oss så får du tio gånger tillbaks, den behöver inte komma i samma match utan den kan man ruva på ett tag men måltavlan skall alltid varje minut på isen veta att den kan komma och beroende på vad man gjort kan den va riktigt otäck.


Själv så hade jag den gamle Canadensaren Des Moroney som tränare i många år och där kan jag säga att den som inte gjorde allt för att förhindra ett mål fick veta det direkt genom att få f##king, f##king, f##king, f##king, f##king, f##kingf##kingf##kingf##kingf##king sagt på ett sätt till sig att nästa gång blev det inte mål. Det gällde även om det blev en utvisning i anfallszon som inte va OK. Des var precis galet underbar som tränare men otydlig var han inte, det lovar jag att han inte va, även om du inte bokstavligen förstod ett endaste ord vad han sa när han var igång som värst så missade man absolut inte andemeningen .


Haha - en god vän till mig heter Jerker Spjuth och Des hade så roligt åt hans förnamn, det var många gånger han han skrattade och sa - huuuuuor kaaan eeeen parents ggee siiitt baurn naemet Jerk-off :)


Jaja, så är det nu börjar det dra ihop sig.


Ha det


Mikael Johansson

 

Av Mikael Johansson - 8 mars 2012 14:08

Alla vill till himmelen men få vill ju dö sjunger Timbuktu och skall man man översätta det till kvalserien så kan man väl säga att alla vill till kvalserien men få vill betala resorna..... Tänk nu om Kiruna, Sundsvall, OIK, KRIF, KHK och Borås skulle ta sig dit så ser jag väl egentligen bara ett lag som skulle kunna ta sina reskostander och ge bästa förutsättningar för sitt lag.


Tänk om ett Blekingelag spelar borta på onsdagen mot Kiruna, hemma fredagen och sedan skall ta sig till Sundsvall på söndagen ja då ryker det minst 350.000 - 400.000 kr i reskassan och är detta verkligen försvarbart, detta kan innebär att man sätter en hel förenings leverne på spel och det är inte bra.


Visst sportsligt är detta hur kul som helst men här borde förbundet ta ett större ansvar och tänk på Kiruna som troligtvis hade fått ha klippkort till Kallinge Airport och säkert fått lova att jobba gratis i gruvan med hela föreningen under ett år för det hade ju varit sjuka resor men men vi få se hur det blir.....


Själv har det idag varit Jönköping och nu Göteborg för att under kvällen ta sig till Helsingborg och under morgondagen är det Höör och sedan Norrköping, herregud man är ju nästan som en spelare i värsta Play Off resandet :)


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 7 mars 2012 23:05

Vilken match vi fick uppleva i arenan idag, man slets mellan hopp och förtvivlan och ännu en gång så får vår motståndare in en kvittering när det är mindre än minuten kvar och det trots att vi hade chansen att få ut pucken tre gånger och det skall sägas att då gjorde Vita Hästen det bra.


Inför förlängningen så trodde man att nu blir det tufft och vad händer????? KHK går ut och kör över Hästen totalt, de har inte en chans och till slut så gör Söder en individuell prestation och första matchen är avgjord. Nu tror jag ändå att det kommer spelas tre matcher mellan lagen men KHK gjorde det riktigt bra idag. Idag var Battaglia värd pengen inget snack om det.


KRIF och OIK vinner bägge lätt och det kommer bli två raka för bägge lagen i dessa skrattmatcher. Blekinge rules.


Nu är det bara att ladda för fredagens match och biljetten är redan beställd, man hoppas på en ny nagelbitare.


Ha det gott


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 7 mars 2012 17:03

Snart är det dags att ta sig till Arenan för att se matchen mellan Vita Hästen och KHK och jag tror det kommer bli en riktigt tuff match där det skall tjafsas och tuppfäktas i princip hela tiden. Det var någon som sa att Jimmie Svensson visade mer känslor i lördagsmatchen mot Östersund än på hela säsongen och jag hoppas at det är en bra trend för nu behöver vi ha "ärkegrisen från Sturkö" mer galen, het och målsugen än någonsin. Det laget som klarar vara hetast utan att drabbas av onödiga utvisningar kommer att vinna denna kamp.


Det är dags att gå All IN


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 6 mars 2012 09:24

På något vis är vi nu framme vid tidpunkten då det skall visa sig vem som har rätt. Är det sportgruppen med Kempe i spetsen eller är det belackarna som säger att KHK inte får ut allt av spelarna och att det finns ingen glädje, det är bara pengar (precis som man spelar gratis i andra lag), man har inget hjärta för klubben bla bla bla bla......


Själv säger jag så här - jag går hellre in i en matchserie mot Vita Hästen med Kempes spel än att gå ut o kör så det ryker, nu skall det visa sig vilka som är det bästa laget och vilka som viker ner sig. Inget snack om att det är två mycket bra lag som möts och att det är ovisst men poängkungarna finns i Hästen och de imponerar, Marcus Eriksson som gjorde 22 poäng på tretton matcher är absolut en kille som är mogen för större uppgifter än att lira i div 1.


I morgon smäller det och man ser redan framemot det.


Vi hörs


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 6 mars 2012 01:04

Jaja, det var absolut inte som förr utan jag tog en långpromenad och kikade in på jazzklubb vid centralen (ett glas vin) och på Engelen (ett glas vin) och lyssnade på lite live musik så det var ju en bättre kvällspromenad kan man ju säga  


Men samtidigt var det jäkligt trist, för inte långt ifrån Stureplan så ligger det med ca 100 meters mellanrum tre stycken uteliggare, töntig som man är frågar man han som ligger precis utanför "Thanks god its friday "skall du verkligen ligga här?


Svaret var självklart lika enkelt som uppenbart, ja om jag inte får ligga hemma hos dig. Fanken va ställd man blir, jag sa i alla fall att jag kan inte erbjuda husrum men jag kan bjuda på en burgare på MC Donalds o en kaffe och Jörgen som han hette hakade på, jag fick höra en livshistoria som var tragisk och fick förståelse för att det är små marginaler ibland.  Jag frågade om jag kunde göra något annat och Jörgen sa att det är nog så, tack för burgarn så blir det nya tag i morgon sa han och gick.


När jag gick därifrån så skämdes jag för det det första jag tänkte på när vi började prata var att nu rånar han nog mig, man är bra patetisk ibland och dömmer folk väldigt fort.


Ha det


Mikael Johansson 

Av Mikael Johansson - 5 mars 2012 14:50

Igår tog sig KHK vidare till sista Play Off omgången innan det väntar en kvalserie som är sista steget som man skall passerer innan den åtråvärda platsen i Allsvenskan är i hamn. Den stora frågan nu är ju vilka lag som kommer att ta sig till kvalserien för att där fightas med Sundsvall och Borås. Om vi kikar lite på matchspelet så har vi följande möten


Asplöven-Kiruna

Jag tror att Asplöven tar sig vidare i kvalserien men det blir tufft. 2-1 i Asplövens favör.


KRIF-Nyköping

Är ganska så säker att KRIF kommer ta detta med 2-0. KRIF är alldeles för bra för att missa denna chans. Tänk vilken säsong som man genomför, kvalserien första säsongen som man spelar i Div 1. Pratade med Micke Fahlander idag om deras framfart och han var klart imponerad och sa att Kluft:en har gjort det riktigt bra och fått ihop ett hårt jobbande lag med mycket talang i .


OIK-Arlanda

Detta är nog Play Off omgångens säkraste vinnare, OIK kommer aldrig missa detta och efter att ha slagit Björklöven har man visat att man är ett riktigt bra lag. Canadensarna levererar och Prez och Hetta slog ut Lövhögen för andra året i rad, förra året var det med Asplövendräkten.


KHK-Vita Hästen

Här har jag svårt att tippa rationellt utan det blir med hjärtat och jag tror på seger för KHK med 2-1 i matcher. Jag har enbart sett Vita Hästen en gång i år och det var i Arenan när KHK vann med 2-1 och jag tycker det var den bästa matchen som KHK spelat såhär långt. Marcus Ericsson och Höglund är ett riktigt bra radarpar men hela Hästen är ett riktigt stabilt lag så detta kommer bli stentufft. Det som är säkert är att KHK kommer behöva en storspelande Leionen i mål och sedan så måste alla spela på topp för att vi skall kunna rubba Hästen. 


Det kommer bli spännande :)


Ha det


Mikael Johansson


P.s Nedan ser du en intressant länk från expressen.se D.s


http://www.expressen.se/sport/hockey/khk-ar-nara-att-varva-karlskogas-sportchef/






Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Omröstning

Vilket lag tror du åker ur Hockey Allsvenskan säsongen 2012/2013
 Tingsryd AIF
 TAIF
 Tengsry

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards