Alla inlägg under mars 2012

Av Mikael Johansson - 26 mars 2012 23:56

Idag vinner KHK med 1-0 mot Asplöven, det är absolut en match som bär Kempes signum där laget spelar riktigt stabilt men roligt? Nej, men det har faktiskt ingen som helst betydelse, för nu kan man faktiskt dra en gammal klyscha, vinna är inte allt utan det är mer än så..... KHK får spela pecis hur man vill/kan bara man vinner. Svårare är det inte men visst kändes det jäkligt bra i matchen mot Borås borta :)


Jag tror att varje match som återstår kommer va en kamp på liv o död beroende på många olika saker, när det gäller OIK och KRIF matcherna kommer det va krig inte bara för att man inte gillar varandra utan detta handlar även om ekonomisk överlevnad.


Om man tar bort KHK från DIV 1 och även tar bort KHK:s bortamatcher mot OIK, KRIF och MGOIS under denna säsongen kan man ju faktiskt räkna på det lite och om vi snittar 110 kr i biljettintäkter på dessa matcher och om OIK, KRIF, MGOIS har 4 st hemmamatcher mot KHK under en säsong så handlar det om följande pengar som man får mer än att möta något annat lag från div 1.


Mörrum GOIS 577.000

OIK 416.000

KRIF 358.000


Då har jag inte tagit med KIOSK, Parkering, livesändningar, lotter, m.m om vi sedan tittar på hur mycket dessa föreningar brukar genererar i resultat så förstår man att det står mycket på spel.


Man kan inte annat säga än att det är skoj med hockey, det går att vända o vrida på det mesta.


Ha det


Mikael Johansson


P.s läste någonstans att OIK inte hade någon tur och att det var orättvist, de är för sköna det kan väl inte va så att de är för dåliga helt enkelt? D.s

Av Mikael Johansson - 26 mars 2012 07:26

Ja orden är inte mina utan kommer från en insatt person i Asplöven, han sa detta igår när jag var på väg ner från fjällen för att ta mig till Örebro där vi strålar samman för en jobbardag. Han är slug den där Lehto för han kör omvänt trashtalk som innebär att om Asplöven förlorar så kan han på sin Norrländska säga - jooooo men, va vaa det jaa saa, men vinner dom så vet jag att han kommer hugga som en cobra och sms, mail kommer dugga tätt under en hel vecka, jag säger bara må vi vinna över Asplöven, idag är mitt tips - KHK vinner med 4-2 och sista i tom kasse.


Karlsson i OIK är ledsen i dagens tidning och säger att det är orättvist om KHK går upp eftersom OIK alltid slår KHK, men hallå, det är väl bara att spela som ni gör mot KHK i varje match mot alla lag så går ni ju upp, hur svårt kan det va? Ibland undrar man....


KRIF tar sig an Borås och jag tror det är viktigt för KRIF att ta sig en 3 poängare nu för det blir lite som Victor Svensson säger att det är fan inte roligt att förlora längre, dags att sätta stopp för förlorandet nu. Vinst till KRIF med 3-2.


Sundsvall-OIK, jag tror att OIK får stordäng i Sundsvall, det kommer bli förlust med 7-1 och orsaken är att man inte möter KHK då man alltid vinner och att hela världen är orättvis.


Ha det  


Mikael Johansson  

Av Mikael Johansson - 22 mars 2012 09:03

Inför matchen mot KRIF skrev jag följande: Man skall ju självklart tippa och jag tror på KHK seger med 5-2 och sista i öppen kasse. Hallå!!!!!!!!! Om ni vill ha lite fler tips så bara hör av er :) Direkt efter matchen så satte jag o frun oss i bilen mot fjällen, vi lämnade Lyckeby 22.00 och väckte Sven_Gunnar Pettersson kl 04.56 Lyckeby - Hundfjället på 6 timmar och 54 minuter med stereon på högsta och och med 2 GPS i bilen (GPS:en och frun), det där sista är en egen historia men det tar vi en annan gång.


Nej nu skall det hyras skidor och fixas liftkort.


Ha det


Mikael Johansson


P.s Åkesson du får nu säkerställa att Julle får mat, viktigt inför fredagsmatchen :) D.s

Av Mikael Johansson - 21 mars 2012 07:19

Patrik Kluft är som vanligt segerviss vilket han självklart alltid skall va, man spelar ju för att vinna, Daniel Brasar är säkert redan toktaggad och kommer säkert bötfälla folk för att de går på stan redan innan lunch idag med motiveringen - du liknar Kempe, Ilestedt är nog beredd att åka igenom sargen för att komma först till en puck och Bäcklin är nog beredd att ?, det vet nog bara han men det som är säkert är att det kommer ett tokladdat KRIF till Arenan, förlust idag och man kommer bli ett lallande gäng som kommer turista runt på lite småtråkiga ställen i Sverige fram till den 8 april och det tror jag inte man vill.


KHK då? Idag finns ju chansen att ta tag i taktpinnen i serien, man vill inte annat än slå KRIF i ett fullsatt Telenor Arena och visst är man ett bättre lag men så enkelt är det inte alltid. Aaro är tillbaks och man får hoppas att han är igång för här kommer det gå undan i skridskoåkningen och i närkampsspelet. Man skall ju självklart tippa och jag tror på KHK seger med 5-2 och sista i öppen kasse.


Asplöven OIK, jag pratade med en av bröderna Lehto som är mycket involverad i Asplöven och även han jobbar hos Micke Fahlander och han frågade är de verkligen så bra OIK? Jag svarade att de "kan" va så bra men de kan även va riktigt dåliga, problemet när de möter Asplöven är att de inte riktigt har en motståndare de kan hata :) jag tror det blir tufft för OIK men dock vinst i Happaranda med 6-3.


Sundsvall - Borås, det bästa i denna drabbningen är att något av lagen kommer tappa poäng och kanske bägge :) oerhört svårbedömt men Borås känns bättre än Sundsvall så vinst för Borås är tipset, trots bortaplan.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 20 mars 2012 14:34

Jag tror att efter dubbelmötena så kommer vi att kunna se vilka som är med i matchen om de två playoff platserna och vilka lag som bara kan jäklas lite. Det är fortfarande oerhört öppet och detta kan i dagsläget sluta precis hur som helst. 


Om man kikar lite på Sundsvall och Borås så tror jag att de är ganska så bekymrade för inget av dessa två lagen är uppe på den nivån som Troja var förra säsongen i kvalserien, det är en rekordjämn serier som vi följer vilket är skoj men samtidigt så blir man helt förstörd.


I SM slutspelet så sprattlade Frölunda till och de har nu 2-3 i matcher mot BIF, jag tror inte att de tar två raka utan BIF kan nog räkna med att fortsätta säsongen och de är en klar Guldfavorit. Om man förstår deras supporters så är det skandal om det inte blir guld i år, vi får väl se........


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 20 mars 2012 07:46

Att Mats Lusth skulle lämna OIK efter säsongen var ju egentligen ingen nyhet men att det blir klart och kommuniceras ut mitt under pågående kvalserie är dock lite annorlunda. Det skall bli spännande att se hur laget OIK reagerar på detta när man nu har en tränare som har sina tankar på annat håll, som har sina samtal med kompisen och Sportchefen Sylvegård iställer för Simon Skoog, visst Mats Lusth är säkert oerhört proffsig men behåller han sin tokblick eller har han den nu på annat håll och tänk om OIK skulle ..... ja bara skojade :).


Jag tror ändå att alla involverade i div 1 F skall va stolta för mer än sina egna lag för alla har tillsammans skapat en serie som klarar att mäta sig med halvdana allsvenska lag och det gör man inte själv utan det krävs många bra matcher under en säsong för att nå dit. Att sedan legoknektar som Lusth kommer in och gör några månader är ju bara smickrande att man ser det som intressant att va med på racet. Jag tror att det är bra för MIF att Lusth kommer, de behöver gå från prinsessor till ett gäng "Överste Grisar" då tror jag de kommer bli livsfarliga och vem om inte Lusth kan fixa det.


En dag nämre derbyt mot KRIF och matchstämningen börjar närma sig, ett fullsatt Telenor Arena är magiskt.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 19 mars 2012 22:59

Jag fick ikväll reda på att Kung Sune låg inne på Hjärt - IVA och det där är inte bra överhuvudtaget. Peter åker land o rike runt för sitt KHK, kör Sunes Hörna, jobbar med barnen på skolan, kör sin blogg, intervjuar och donar, donar och fixar. Peter ta och stäng av nätet, stäng av telefonen, släpp denna säsongen och kör en riktig sommaruppvärmning utan cigaretter och kom tillbaks i bästa formen någonsin, du måste nu tänka lite på dig själv, kämpa på "Kung Sune" vi är många som tänker på dig.


Idag lirade ju även DIF och slog Leksand med 3-1 och det känns jäkligt bra när man nu skall tillbringa torsdag-söndag i fjällen med en DIF:are, det blir liksom lite mer lättsamt då.


Skulle sedan köra lite styrketräning idag och funderade lite på vilka vikter man skulle börja med och det var väl bara att köra på som innan och skita i de där maskinerna och köra bänkpress direkt. 6*3 på 90 kg, 4*2 på 110 och sedan 2*1 på 125 kg var det ju man körde på innan så det är väl bara att ge järnet, tjeeeeeeenare. Efter att ha skämt ut sig och fått hjälp i första serien så blev det sedan lite sit ups och motionscykel. Tänk vad tiden gör med en :)


Jaja, nu är det snart dags för derby och därefter fjällen, skall bli nice


Ha det


Mikael Johansson 


Av Mikael Johansson - 19 mars 2012 14:57

Nu är jobbet att få ihop föreningarna i full fart och det är mycket som självklart skall göras, det är klubbnamn, det är dräkter, det är färger som skall tas fram och inte minst viktigt att alla får va med och tycka till kring detta så att man känner delaktigheten.


Bosse Lindström nuvarande ordförande för både KAIF o Lyckeby och sedan även för den nya föreningen visade i lokaltidningen var han vill ha arenan och tyckte samtidigt att Kalmar FF gjort en miss som lagt sin arena utanför stan med för få hyresgäster som hyr in sig och alltid har öppet oavsett om det är match eller ej. Jag tycker att det ligger någonting i det Bosse säger för skall man få en Arena till att snurra så behövs det konsumentbutiker, alltså ett traditionellt köpcentra med Arena.


Skall bli roligt att följa detta och även följa om man får starta upp den nya föreningen i div 1 eller div 2.


Ha det


Mikael Johansson

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Omröstning

Vilket lag tror du åker ur Hockey Allsvenskan säsongen 2012/2013
 Tingsryd AIF
 TAIF
 Tengsry

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards