Alla inlägg under mars 2012

Av Mikael Johansson - 19 mars 2012 07:23

Nu är det fullt fokus på onsdagens matcher och det är ju spännande att se vilka lag som behåller segersviten, vilka som studsar tillbaks och om det är något lag som tappar mark.


Sundsvall mot Borås är ju ett tungviktsmöte som kommer bli riktigt spännande, jag tror det kommer va oavgjort efter full tid, de allsvenska lagen har inte imponerat och enligt rapporten så var KRIF nära att ta en seger mot Sundsvall men man hade inte riktigt skärpan vid målchanserna.


OIK mot Asplöven blir en ganska så enkel tillställning för OIK att ta hem, stärkta av derbysegern samt att man har spelare som hade betydande roller i Asplöven förra året talar för OIK seger.


KHK mot KRIF kommer bli en ny batalj med två ursinnigt kämpande lag, KHK slåss för sin heder i derbyna och för att hänga på i toppen och för KRIF är det sista chansen för att slippa åka runt i kvalserien som ett slaget lag. Jag förväntar mig total desperation från bägge sidor, de som klarar hålla sig kalla i detta kommer vinna, PP avgör.


AIK - stort.


Jag har fått totalförbud om att dra upp Djurgårdens kvalserieäventyr den kommande torsdagen-söndagen. Jag återkommer kring detta men det kommer bli svårt för det går ju alltid någon match under dessa dagar. Kommer bli spännande, haha eller bara helt underbart.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 18 mars 2012 20:20

Nu undrar ni nog vad tusan har han nu suttit och smuttat på men de siffror som ni ser är det antal poäng som har tagit 6 stycken lag till allsvenskan de senaste tre åren. 23 poäng av 30 totalt är alltså maxet och 19 poäng är det antal poäng som TAIF tog sig vidare på förra året. Det är med andra ord absolut inte kört för något lag än men KRIF börjar nu nå nivån där de behöver sopa rent.


Det verkar som det va lite dålig stämning nere i Olofström igår där funktionärer var otrevliga och där VIP-Folket stod och spottade ner i KHK:s bås och det var alltså företagsrepresentater som höll på sådär och så undrar dom varför det gär dåligt för företagen i OLOFSTRÖM??????? Ja den nöten e väl inte svår o knäcka,,,,


Sedan var det ju det där med Sölvesborg som tagit sig upp i div 2, riktigt skoj och nu hoppas man bara på att det satsas lite och att man blir en utmanare även i den serien, vore bra som tusan för Lönken o Skoog att kunna placera lite spelare där om de inte får riktigt med speltid i GOIS eller OIK.


Just det AIK slog ut Luleå ikväll och är nu i semifinal, starkt gjort men AIK har bara legat och väntat i vassen och med Fasth i storform kan det gå riktigt långt.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 18 mars 2012 08:01

Igår när jag var ute och tog mig fram i 6,5 km spåret på Rosenholm får jag efter ca 4 km höra någon skrika uuuuuuur spåååååår, jag tänkte först att det var Bolling eller Kung Sune som var ute o tränade inför deras löptävling men så tänkte jag en gång till och nej, nej så kan det ju inte va.


Jag vänder mig om och där kommer en tant (hon var lätt över 35) och bara susa förbi, självklart tänkte jag att detta får ju inte hända så jag tänkte att nu j-kla skall tanten få se på löpning, efter ca 7 meter så började jag tänka att hon därhemma skulle säkert inte uppskatta att jag var ute och sprang efter andra tanter så efter ca 9 eller om det var 10 meter så släppte jag och det var tur för henne.


Men nästa gång då skall jag inte ge henne chansen att komma förbi, då skall jag visa vad skåpet ska stå, bara så ni vet........


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 17 mars 2012 20:51

OIk krossade KHK idag och det var inget snack, alla dom här klyschorna om att man satt kvar i bussen osv slog in. KHK var i och för sig med i matchen resultatmässigt och hade ett 5-minuter långt powerplay där man kunde tagit sig in i matchen men man spelade tokdåligt faktiskt. Pöllenen var inne nästan hela tiden(5 min) och agerar man på det sättet så går det inte. 


Idag så tog man pucken själv och skulle driva in den i zon och det funkar inte om detta berodde på att KHK var dåliga eller OIK va bra va svårt att se men det var nog en kombination. 6 poäng efter tre matcher får nog ses som godkänt ändå och att möta raggarhockey är inte KHK:s grej har det visat sig. Men men OIK gör det helt ok.


Asplöven tar en pinne mot Borås och KRIF blir nollade igen men som sagt KRIF har nu KHK:s läge från förra säsongen med 1 pinne efter tre matcher så vi får se vad som hännder. 


Roligt för Djurgården att de slog Karlskroga, i och för sig på straffar men ändå, skoj för DIF.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 17 mars 2012 07:58

Definition: Akut insättande oförmåga till minnesprägling som går i regress inom 24 timmar. Benignt tillstånd.

Orsak: Okänd. Övergående störning i mediala temporalloben/hippocampus. Utlösande orsaker: Hos yngre migrän, fysisk aktivitet, lindrigt skalltrauma utan medvetandeförlust. Hos äldre fysisk ansträngning, psykisk stress, akut smärta, nedkylning, sexuell aktivitet, cervikal manipulation.


Detta är ju faktiskt den enda klockrena analysen som man har hört efter OIK:s match mot Borås för ingen har ju en aning om vad som hände i matchen men som sagt det går över på 24 timmar för nu minns ju storlaget från väst till och med när man vann mot KHK i sudden någon gång under allettan. Linnvarv säger i dagens Blekinge Sport att han vet precis hur OIK skall slå KHK i dagens match, det enda som kan stoppa dem är nog att de drabbas av TRANSITORISK GLOBAL AMNESI igen, gode gud det skulle ju va andra gången inom 36 timmar. Det händer ju bara inte, eller?


Själv tror jag att det kommer bli stentufft men det är ett annat KHK som OIK möter idag så det skall bli riktigt skoj att se matchen, Tips:2-4 sista i öppen kasse.


KRIF mot Sundsvall ser ut som en tuff uppgift för jag har hela säsongen trott på KRIF men att åka upp till Haparanda och leda med 2-0 och sedan förlora med klara 5-2 känns konstigt, kanske har bensinen tagit slut men det som talar för KRIF är att man inte förlorar två matcher i rad men trots detta - Tips: jag tror Sundsvall vinner med 3-2.


Asplöven - Borås - här tror jag på en solklar seger för Borås. Några matcher till och vi kan se lite tendenser i serien så det är verkligen viktiga matcher som spelas nu men som Kempe sa på något möte att förra året hade vi 1 poäng efter 3 matcher och hade allt i egna händer inför sista så inget är självklart.


Nej in i gruvan och kör det är det enda som gäller. Jo just det, om ni ser Sven - Gunnar Pettersson så dra inte upp det där om Djurgården, det är inte läge nu.


Ha det


Mikael Johansson 


P.s det stavas Linnvurv va? D.s

Av Mikael Johansson - 16 mars 2012 06:43

OIK:s egna produkt David Norrman kunde inte säga vad som hände mot Borås igår men inför lördagens match mot Karlskrona säger han att vi vet var vi har KHK och vi har ett övertag? Jag tror att det är just den inställningen som gör att OIK förlorar mot Borås, detta är kvalserien och här gäller det att förstå vad man gör på isen och ha en ödmjuk inställning till matcherna man skall spela.


Likaså andretränaren f.d GOIS:aren Andreas Svensson visste inte heller vad som hände på isen och det är ingenting o älta säger han men att ett lag som OIK med stora allsvenska ambitioner inte vet vad som händer varken bland tränare eller ledare känns som att man är lite i gungning.


Vi vet alla att OIK är ett bra lag som har ett gäng med duktiga spelare och det skall bli riktigt skoj att följa matchen på lördag då OIK står inför en "måstematch". Man har innan visat att man gjort bra ifrån sig i sådana matcher innan nu är frågan, kommer man studsa tillbaks igen?


Det kommer bli skoj på lördag


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 15 mars 2012 23:16

Självklart har KHK fått en smakstart på kvalserien men nu startar derbyserien då OIK och sedan KRIF står för motståndet. Det viktiga är att fortsätta på den inslagna vägen och när jag ser en kedja som Ruiz, Emil Larsson och Wallmark jobba så stenhårt så förstår jag att det är svårt för någon att inte ge allt för då får man skämmas.


KHK verkar fruktansvärt fräscha och här tror jag att KHK har spelat sina kort helt rätt, man har innan tränat stenhårt och fystränare Zalar har lyckats pricka in formen så att den är som bäst när det gäller som mest, här tror jag faktiskt att KHK har en grym resurs och Miro är van att se till att man är som bäst under en viss period. Gutt.


KRIF och OIK förlorar och själv trodde jag att Asplöven skulle få det svårt men KRIF lyckas inte riktigt hålla ihop det och OIK får storstryk vilket var ganska så väntat för Borås var pressat att studsa tillbaks direkt. Jag tror vi får se ett helt annat OIK på lördag.


Ha det


Mikael Johansson

Av Mikael Johansson - 15 mars 2012 10:02

Pratade lite med Julle igår och frågade vad han tyckte hade hänt i laget i och med vinsterna mot Hästen och Borås och svaret var att vi känns starka och stabila. Vi har kört hårt med fysen och är i bra form sen vet vi hur vi skall spela för att vinna och då blir allt så mycket enklare, vi tror verkligen på det vi gör.


Ja det kommer bli en helt annan matchbild idag mot Sundsvall det är jag helt övertygad om och det kommer bli stentufft. Sundsvall har ett bra lag och de kommer kriga om varje centimeter men det är jag övertygad om att KHK också kommer göra och i slutändan kommer man stå som segrare. Mitt tips är 4-2 och sista i öppen kasse.


Asplöven - KRIF kommer bli en tuff match där jag tror att KRIF kommer ta hem tre poäng och överraska Haparandalaget med sin skridskoåkning och offensiv. 2-5 till KRIF är tipset.


OIK-Borås, här är det mer ovisst tycker jag. Hade inte KHK vunnit stort uppe i Borås så hade jag trott på OIK seger men jag tror att Boråsarna känner en stor revanschlust och att det detta kommer vara avgörande men vi vet alla att man kan aldrig räkna bort Simon Skoogs OIK. Slutresultat 3-5 till Borås.


Ja nu kan man bara vänta in dagens matcher och man kommer väl även med viss spänning följa matcherna i kampen om Elitserieplatserna, Örebro - Leksand, Karlskroga - Timrå, Djurgården - Rögle, Malmö - nej just de :)


Ha det


Mikael Johansson


Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Omröstning

Vilket lag tror du åker ur Hockey Allsvenskan säsongen 2012/2013
 Tingsryd AIF
 TAIF
 Tengsry

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards